Lüleburgaz sevdasını notalara döktü

Lüleburgaz'da müzik öğretmenliği yapan Ersen Evren (43), doğup büyüdüğü Lüleburgaz'a olan sevdasını notalara döktü. Pandemi döneminde "Uzak" isimli sözsüz klip yapan Evren?

GÜNDEM 14.03.2021 13:02:00 0
Lüleburgaz sevdasını notalara döktü

Lüleburgazlı müzik öğretmeni Ersen Evren, doğduğu kent olan Lüleburgaz’a olan sevdasını müziğe yansıttı.

 

“BU SÜREÇTE 11-12 TANE PARÇA YAZMA FIRSATIM OLDU”

 

Lüleburgaz TEK Güzel Sanatlar Lisesi’nde müzik öğretmenliği yapan Evren, koronavirüs salgınında hazırladığı “Uzak” isimli eseriyle kısa sürede beğeni topladı. Uzak klibi öncesinde üniversite yıllarında müzik dalında denemeleri olduğunu söyleyen İnönü Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü mezunu Evren, “Özellikle üniversitesi yıllarında müzikal anlamda girişimim olmuştu. Bu parçam gerçek birikimle ortaya çıktı. Pandemi süreci beni bireysel anlamda yaraladı. Ne yazık ki bütün dünyayı kasıp kavururken hepimizi zor durumda bıraktı. Bu anlamda içsel bir yolculuk yapabilme fırsatı doğdu bana. Daha çok üretmeye başladım. Daha çok çalışmaya ve araştırmaya başladım. Bu süreçte 11-12 tane parça yazma fırsatım oldu. Bunlardan 2’si enstrümanteldi” ifadelerini kullandı.

 

“LÜLEBURGAZ’A İTHAF EDİYORUM”

 

Evren, “Parçayı 7-8 ayda anca toparlayabildim. Böyle uzun yıllardan beri hissettiğim en varsa onu yansıttım. Söze hiç gerek kalmaksızın ifade edebilmem gerektiğini düşünmem için müzik cümlelerini o şekilde seçmeye çalıştım. Parçanın ortaya çıkışının en büyük sebebi pandemi döneminde kendime kalabilmemdi” dedi. Evren’in “Lüleburgaz’a ithaf ediyorum” dediği Uzak isimli eserin klibinde kanunda Erhan Küçükcivan, ud/kemanda Ersen Evren ve gitarda Ceyhun Aydemir yer aldı. Klibin yönetmenliğini ise Ufuk Kıray yaptı.

 

Haber / Yener AKBABA