Şarköy'ün tarihi yapıları restore ediliyor

Şarköy'ün Uçmakdere Mahallesi'nde bulunan Taş Bina'nın denetim komisyonunca iş yeri teslimi yapıldı, restorasyon işine başlanıldı. Güzelköy Mahallesi'nde bulunan tarihi cami, çeşme ve

GÜNDEM 14.03.2021 12:13:00 0
Şarköy

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Şarköy’de sürdürdüğü restorasyon çalışmalarında tarihi yapılar yeniden hayat buluyor.

 

İNŞA TARİHİ İLE İLGİLİ KESİN BİLGİ YOK 

 

Yetkililer yaptıkları açıklamada, “Güzelköy Cami'sinin ilk inşa tarihi ile ilgili kesin bilgi bulunmamakla birlikte 14. yüzyılda Osmanlı'nın Trakya'daki fetih dönemine dayandığı düşünülmektedir. Bölgede farklı dönemlerde gerçekleşen depremlerde, özellikle de 1912 depreminden sonra Cami yapısının tamamına yakınının yok olduğu ve köylüler tarafından yeniden inşa edildiği biliniyor. Cami genelinde yalnızca minare kaide, yapının en eski tarihine ait bilgi veriyor” dedi.

 

 

“GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞE YÜRÜYEMEZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, "Tekirdağ'ın medeniyetler şehri olduğunun bilinci ile hareket ediyor, gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile kültürel ve tarihi değerlerimizi şehrimize kazandırarak gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Geçmişini bilmeyen geleceğe yürüyemez, geçmiş ve gelecek birlikte yürüyecek prensibinden yola çıkarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ