Vali Yıldırım: Mavi gözlü şehrimize başka renk yakışmıyor

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Marmaraereğlisi'nde çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlçede yapılan koronavirüs denetimlerine de katılan Vali Yıldırım, "Maske, mesafe, hijyen kurallarına ve alınan

GÜNDEM 12.03.2021 17:01:00 0
Vali Yıldırım: Mavi gözlü şehrimize başka renk yakışmıyor

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Marmaraereğlisi ziyaretleri kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı bir Kamu İktisadi Teşebbüsü olan Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ni  (EUAŞ) ziyaret etti. İşletme Müdürü Hamid Boyacı tarafından karşılanan Vali Yıldırım, sonrasında Müdürlüğe geçerek tesis hakkında Müdür Boyacı’dan bilgi aldı. Elektrik Üretim Anonim Şirketi ziyaretinin ardından 772.305 m3 ile en yüksek depolama avantajına sahip, deniz bağlantısı (iskele) da mevcut olan ve uluslararası akaryakıt ticareti de yapılan OPET Marmara Terminali’ni de ziyaret eden Yıldırım, Terminal ve Teknik Servisler Grup Müdürü Bahri Köymen tarafından karşılandı. Toplantı Salonu’na geçerek Müdür Köymen’den terminal hakkında bilgi alan Vali Yıldırım’a ziyaretlerinde Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıtkı Zehin, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Sahil Güvenlik 88 Komutanlığı S.G. Yüzbaşı Burak Akanpınar eşlik etti.

 

 

HZ. ÖMER CAMİİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI

 

Vali Aziz Yıldırım, Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıtkı Zehin, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, İl Müftüsü İsmail İpek ve Hz. Ömer Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Erkul’un katılımıyla Hz. Ömer Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği aracılığıyla hayırseverlerin yaptırdığı 800 kişi kapasiteye sahip Hz. Ömer Camii’nin Açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Yıldırım, “Tuğlasına tuğla katan, fayansına fayans ekleyen herkesten Allah razı olsun. Hayrın büyüğü, ufağı diye bir şey yok. Ufakları bir araya getirdiğiniz zaman kocaman bir hayır olur. Allah mübarek etsin” dedi.

 

 

 KORKMAZ AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Marmaraereğlisi ziyaretleri kapsamında 3 çocuk sahibi Korkmaz ailesini de ziyaret etti. Zülbiye Korkmaz’la bir süre sohbet eden Vali Yıldırım; “Sağlık konusunda, çocuklarımızın eğitimi konusunda elimizden ne gelirse yaparız. Bu bizim hem resmiyetteki görevimiz, hem insanlık görevimiz” dedi. Korkmaz ailesine gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından, güçlendirmesi ve bakımı yapılan Kapalı Spor Salonu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Yıldırım, Kapalı Spor Salonu’nu gezerek güçlendirme ve bakım süreci ile ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün’den bilgi aldı. Vali Yıldırım’a incelemeleri sırasında Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıtkı Zehin, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata eşlik etti.

 

 

HACI MEHMET SÖYLEMEZ ANAOKULU’NA ZİYARET

 

Vali Aziz Yıldırım, Marmaraereğlisi ziyaretleri sırasında okulda alınan pandemi tedbirleri denetleme ve yüz yüze eğitimi değerlendirmek üzere  Hacı Mehmet Söylemez Anaokulu’nu ziyaret etti. 3-4 yaş grubu çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Yıldırım, Marmaraereğlisi’nde hastalıktan ari, içerisinde 330 büyükbaş hayvan bulunan, günlük 2.5 ton süt üretim kapasiteli Egemen Tunalı Çiftliği’ni de ziyaret etti. Çiftlik sahibi Sedat Tunalı tarafından karşılanan Vali Yıldırım, sonrasında çiftliği gezerek çiftlik hakkında Sedat Tunalı’dan bilgi aldı.

 

DENETİMLERE KATILDI

 

Ziyaretlerinin ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı ve Rahmi Özcan Bulvarı’nda yapılan denetimlere katılan Vali Yıldırım, kahvehane, pastane, taksi durağı gibi yerleri denetleyerek maske, mesafe ve hijyen tedbirlerini kontrol etti. Vatandaşları ve esnafı Kovid-19 tedbirlerine uymaları yönünde uyaran Vali Yıldırım, “Koronavirüs ile mücadelemizde vatandaşlarımızın bizlere destek olmasını bekliyoruz. Maske, mesafe, hijyen kurallarına ve alınan diğer tedbirlere uymaya devam edelim. Aldığımız tedbirler koronavirüsten güçlü değildir. Mavi gözlü şehrimize başka renk yakışmıyor! Tekirdağ’a turuncu yakışmıyor. Tekirdağ’a mavi yakışır” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ