Başkan Gürkan: İnşallah engelleri aşacağız

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi Mor Ev Kadın Atölyesi'ndeki kadınları ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gürkan, Tarihi Elektrik Fabrikası'nın Kadın, Aile Üretim ve Girişimcilik

GÜNDEM 9.03.2021 12:00:00 0
Başkan Gürkan: İnşallah engelleri aşacağız

 Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir süre önce hizmete sunulan Edirne Belediyesi Mor Ev Kadın Atölyesi’nde üretici kadınlarla bir araya geldi.

 

“ERKEK ÇOCUKLARINI EĞİTMEMİZ GEREKİYOR”

 

Ziyarette konuşan Başkan Gürkan, kadına karşı işlenen insanlık suçlarına karşı toplumun tüm katmanlarının yüksek bir duyarlılığa ulaşmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, “Ne yaparsanız yapın bu toplumun eşit bir bireyi olan, eşit bir yurttaşı olan kadınlara yapılanların hoş görülmesi, herhangi bir gerekçenin altına sığınılması mümkün değil” dedi. Gürkan konuşmasında kız çocuklarını, kadınları eğitmenin tek başına bir sonuç vermediğini de kaydederek, “Bizim erkek çocuklarını eğitmemiz gerekiyor. Biz erkek çocuklarını doğru eğitirsek, ataerkil toplumun geleneksel davranış kalıplarının dışına çıkararak eğitirsek herkesin bir insan olduğunu ve herkesin eşit yaşama koşullarına sahip olduğu bilinciyle eğitirsek, o zaman bu çok üzüldüğümüz kadın cinayetlerinin, her türlü şiddetin de önüne geçmiş oluruz. O yüzden lütfen kadınlardan önce erkek çocuklarını eğitelim. Burada en önemli görev annelere düşüyor. Bir kez daha tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

“EDİRNELİ KADINLARIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ”

 

Edirne Belediyesi Mor Ev Kadın Atölyesi’nin ardından Tarihi Elektrik Fabrikası’na giden Belediye Başkanı Recep Gürkan, binayı üretici kadınlarla birlikte gezdi. Tarihi Elektrik Fabrikası’nın Kadın, Aile Üretim ve Girişimcilik Merkezi olması için Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na bir fonksiyon değişikliği talebinde bulunduklarını ancak bazı engellemeler ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Gürkan, “İnşallah önümüze konulan bu engelleri aşacağız. Ve devasa elektrik fabrikasını Kadın, Aile Üretim ve Girişimcilik Merkezi olarak Edirneli kadınların hizmetine sunacağız” diye konuştu.

 

Haber / Ruşa ELMA