Kadına yönelik şiddet, insan hakları ihlalidir

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Tekirdağ ve ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Çerkezköy, Kapaklı, Ergene ve Muratlı'da kadınlara çiçek dağıtılırken, Çor

GÜNDEM 8.03.2021 16:59:00 0
Kadına yönelik şiddet, insan hakları ihlalidir

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla belediye önünde çiçek dağıttı.  

 

“KADININ TOPLUMSAL KONUMU GÜÇLENDİRİLMELİDİR”

 

 Günümüzde 8 Mart’ların kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması, karar mekanizmalarında yer alması ve kadına yönelik şiddete son verilmesi gibi yaşamın her alanındaki kadın sorunlarına çözüm önerilerinin bir kez dile getirildiği gün olduğunu kaydeden Başkan Akay, “Kadınları toplumsal hayatın dışına iten, ayrımcı ve cinsiyetçi politikalar reddedecek, kadını sadece ailenin bir parçası olarak gören, özgür birey olduğunu kabul etmeyen politik ve kültürel anlayış değiştirilmeli; kadınlara siyasal, sosyal ve ekonomik alanda yer açacak toplumsal cinsiyet eşitliği politikaları samimiyetle uygulanmaya geçirilmelidir. Kadınlara karşı her türlü ayrımcılık ve şiddet sonlandırılmalı, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanarak, kadının toplumsal konumu güçlendirilmelidir” dedi.

 

 

KADINLARA ÇİÇEK HEDİYE ETTİ

 

Kapaklı Belediye Başkan Vekili Özgür Cengiz de Belediyesi ve Hükümet Konağı’nda çalışan kadınlara, kadın kursiyerlere ve kadın vatandaşlara çiçek hediye etti. Kapaklı Belediye Başkan Vekili Özgür Cengiz, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddete dikkat çekerek, “Dünyamızı güzelleştiren kadınlarımızı sadece bir gün değil her gün hatırlamamız gerekiyor. Son zamanlarda kadınlara yönelik şiddet haberlerini üzüntüyle duyuyoruz. İnşallah bu tür olayların failleri gereken cezaları alacaktır. Peygamber efendimizin de dediği gibi, ‘Cennet anaların ayaklarının altındadır’ düsturu ile her kadının ana olduğunu unutmamamız gerekiyor” dedi.

 

 

BAŞKANLARDAN KADINLARA ÇİÇEK

 

Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ise, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve partililerle birlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde sabah işe giden kadınlara çiçek dağıttı. Başkan Tepe, belediyede, kamu kurumlarında görev yapan kadın çalışanlar ile ilçede esnaflık yapan kadınları da ziyaret ederek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kendilerine çiçek verdi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de sabahın erken saatlerinde işe giden kadınlara karanfil, çikolata ve marteniçka hediye etti.

 

 

ÇORLU’DA ANMA PROGRAMI

 

Çorlu’da da Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un katılımıyla anma ve çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kadınların cinsiyet ayrımcılığının üstesinden gelmeye çalıştığını belirterek “En doğal hak olan insanlık hakları için mücadele eden tüm kadınlarımızla bu onurlu mücadelede yan yana yer almaktan, onların cesaretinden ilham almaktan gurur duyuyorum” dedi. Sarıkurt, konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ sözleri ile tamamladı. 

 

 

TEKİRDAĞ POLİSİ KADINLARA KARANFİL DAĞITTI

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de, 'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi kapsamında, kadınlara üzerlerinde uyuşturucuyla mücadelede ve kadına yönelik şiddet konularında bilgilendirici broşürlerin bulunduğu karanfiller dağıttı.

 

“HER KADIN EMEKÇİDİR”

 

CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar da 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla parti binasında yaptığı açıklamada “Kadının emeğini yok sayanlara haykırıyoruz: Her kadın emekçidir. Kendisinin, çocuklarının, ailesinin ve toplumun geleceği için insanca yaşam kavgası veririz. Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak; bu kavganın da, bu taleplerin de, geleceğin aydınlık günlerini barındıran bu umudun da yılmaz savunucularıyız.” ifadelerini kullandı.

 

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANMALIDIR”

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Tekirdağ Barosu tarafından da baro binası önünde açıklama yapıldı. Tekirdağ Barosu Kadın Hakları Komisyonu Koordinatör Yönetim Kurulu Üyesi Av. Merve İşbilen “Kadına yönelik şiddet, cinayet ve istismar artışlarının nedeni yasaların ve cezaların yetersizliği değildir. Kadınların yaşam haklarının güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasaya yönelik tartışmalardan vazgeçilmelidir. İstanbul Sözleşmesinin eksiksiz olarak uygulanması sağlanmalıdır” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU