Hedef tahtası olarak kullanmışlar!

Edirne Keşan'da hasta olduğu sanılarak veterinere götürülen 'Garip' isimli sokak köpeğinin çekilen röntgen filminde av tüfeğiyle vurulduğu ve vücudunda çok sayıda saçma olduğu belir

GÜNDEM 8.03.2021 15:06:00 0
Hedef tahtası olarak kullanmışlar!

Keşan’da güçlükle hareket ettiğini ve yemek yemediğini fark ettiği sokak köpeğini ilçedeki bir veterinere götüren Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyesi Cemile Nişancı, muayenesi yapılan ve röntgen filmi çekilen köpeğin, av tüfeğiyle vurulduğu ve vücudunda çok sayıda saçma olduğunu öğrendi.

 

“ÖLENE KADAR BAKACAĞIM”

 

Köpeği sahiplenerek evine götüren Cemile Nişancı, "Köpek 1 hafta 10 gün sonra felç oldu. Daha sonra veteriner kliniğine getirdik. Orda yapılan kontrolde av tüfeğiyle vurulmuş olduğunu anladık. Şu an belden aşağısı tutmuyor. Elimle besliyorum. Katı besinleri çiğneyemiyor. Hedef tahtası yapmışlar. Birden fazla ateş etmişler. Gördüğümde şok oldum. Garip’e ölene kadar bakacağım. Bu hayvanın kimseye zararı yok. İnanamıyorum” ifadelerini kullandı.

 

"HER YERİNDE SAÇMALAR OLDUĞUNU ÖĞRENDİK'

 

Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (Ke-Hayko) Başkanı Sevinç Cebeci de, köpeğin durumu hakkında kendilerine Cemile Nişancı’nın bilgi verdiğini ifade ederek, “Biz de alıp kliniğe getirmelerini söyledik. Üşütmeye bağlı enfeksiyonel bir durum zannettik; ama röntgen çekildiğinde gerçek ortaya çıktı. Hayvana birçok kez av tüfeğiyle ateş edilmiş. Vücudunun her yerinde saçmalar olduğunu öğrendik. Bir gözü de bu nedenle görmüyor. Rapor tutuldu. Gerekli yerlere de şikayette bulunduk. Klinikte ilaç tedavisi yapıldıktan sonra yaşı itibariyle ameliyat riskli görüldü. Gerekli mama ve tıbbi desteği vereceğiz" diye konuştu.

 

HAYVAN HAKLARI YASASI BİR AN ÖNCE YÜRÜRLÜĞE GİRMELİ”

 

“Hayvan Hakları Yasası bir an önce yürürlüğe girmeli” diyen Sevinç Cebeci, "Bu hayvanı vuranların yakalanarak, cezalandırılmasını istiyoruz. Hayvan Hakları Yasası halen yürürlüğe girmedi. Eğer yapanlara hapis veya yüklü bir para cezası verilirse ancak caydırıcı olur" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Erdal AYDIN