Başkan Talay: Yerli ve milli ürünler ilk tercihimiz

Pınarhisar Belediyesi'nde, Albayrak Grubu bünyesindeki Kademe A.Ş. tarafından yüzde 80 yerli ve milli kaynaklarla üretilen 2 yol süpürme ve 1 kanal temizleme aracı, düzenlenen törenle hizmete alındı. Pınarh

GÜNDEM 7.03.2021 12:10:00 0
Başkan Talay: Yerli ve milli ürünler ilk tercihimiz

Konya'daki Kademe A.Ş. tesislerinde yerli ve milli kaynaklarla üretilen araç üstü ekipmanlara ilgi artıyor. Son olarak Pınarhisar Belediyesi için üretilen 2 AGA 2100 hidrostatik vakumlu kompakt yol süpürme aracı ile 6 bin litrelik kanal temizleme aracı düzenlenen törenle teslim edildi. Araçların teslimi için ise Pınarhisar Belediyesi önünde düzenlenen teslim törenine Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Fatih Albayrak, kurum müdürleri ve çalışanları ile Kademe A.Ş. Bölge Yöneticisi Enver Demir katıldı.

 

“YENİ ARAÇLARIMIZ İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”

 

Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, yerli ve milli ürünlerin öncelikli tercihleri olduğunu belirterek, "Bugün itibarıyla Pınarhisar Belediyesi olarak 'AGA 2100' modelinde Kademe AŞ'nin ürettiği yol süpürme araçlarını teslim aldık. Daha önce de Kademe A.Ş.'den araç almıştık ve o araçlardan çok memnun kalmıştık. Yerli ve milli olan ürünleri satın almak öncelikli tercihimiz. Cumhurbaşkanımızın üzerinde durduğu milli ve yerlilik noktasındaki çağrısına bizler de Pınarhisar Belediyesi olarak katılarak şu anda filomuzu genişletmek kapsamında gayret sarf ediyoruz. Yeni araçlarımız ilçemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

 

 

“MİLLİ BİR SERVET”

 

 

Avrupa'dan ithal edilen ürünlerin, Türkiye'de yüzde 80 ve üzerini yerli ve milli ürettiklerini belirten Albayrak Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Fatih Albayrak da, "Bu makinelerimiz daha önce Türkiye'ye ithal ediliyordu, yüzde 80 ve üzeri yerli üretim gerçekleştiriyoruz. Bundan 3 yıl önce bu makinelerimiz ithal ediliyordu. Artık motoruna kadar yerli üretiyoruz. Tamamını da inşallah yerli üretmeye başlayacağız. İşlemsel olarak baktığımızda Avrupa'da üretilen araçlarla aynı özelikte olduğunu söyleyebiliriz. Öncesinde bu milli bir servet. Neredeyse sattığımız ve mal ettiğimiz fiyatlar üzerinden Avrupa fiyatı, 2 buçuk kat üzerini buluyordu ve bu paramız yurt dışına kaçıyordu. Şu anda paramız çok şükür hem Türkiye'de kalıyor hem milli servete hem de belediyelerimize faydası var” ifadelerini kullandı.

 

ARAÇLARIN ANAHTARLARINI BAŞKAN TALAY’A TESLİM ETTİ

 

Albayrak, “Yedek parça fiyat anlamında aynı maliyetlere katlanılıyordu şu anda çok şükür ülkemiz bunların tamamından kurtuldu, tüm sermayemiz milli ve yerli olarak ülkemizde kalıyor" dedi. Konya'da Kademe A.Ş.'de üretilen 60'a yakın yerli ve milli süpürme aracını farklı belediyelere teslim ettiklerini ifade eden Albayrak, "Bu yıl süpürme makinelerimizden 60'a yakın belediyemize teslim ettik. Her yıl için 100 adet satışımız olmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Fatih Albayrak, süpürme araçlarının anahtarlarını Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Atalay'a teslim etti.

 

Haber / Erdal AYDIN