Kaymakam Abban: Tek çaresi tedbirlere uymak

Koronavirüs risk haritasında 'yüksek risk' grubunda turuncu renkte yer alan Çerkezköy'de sokağa çıkma kısıtlamasının kalktığı ilk cumartesi gününde vatandaşlar dışarıya akın etti. B

GÜNDEM 6.03.2021 14:45:00 0
Kaymakam Abban: Tek çaresi tedbirlere uymak

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’nde denetim yaparak, genelge kapsamında uzun süre kapalı kalan ve aylar sonra yeniden müşterilerini ağırlamaya başlayan lokanta, kafe ve restoranlarda koronavirüs tedbirlerini denetledi. Kaymakam Abban başkanlığındaki denetim ekibinde İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ile polis ve zabıta ekipleri yer aldı.

 


KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNİ DENETLEDİ


Denetimlerine Atatürk Caddesi’nden başlayan Kaymakam Abban, gıda işletmelerini tek tek denetleyerek işletmelerin yüzde 50 kapasite ile çalışıp çalışmadığını ve işletmelerde koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığını kontrol etti. Kaymakam Abban, bazı işletmelerde masaların sayısının azaltılması ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi talimatını verirken, kurallara uymayan bazı işletmelere de işlem yapıldı. Öztrak Caddesi’nde genelge kapsamında kapalı olması gerekirken açık olduğu görülen alkollü bir mekana da cezai işlem uygulandı. 


DENETİMLER 7 GÜN 24 SAAT DEVAM EDECEK


Denetimlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Abban “Tablo umduğum gibiydi. Bazı işletmelere ikazlarda bulunduk. Kapalı olması gerekirken açık olanları da gördük. Yaklaşık 540 civarında görevlinin yer aldığı denetim ekipleri 7 gün 24 saat denetim yapıyor. Biz de bir hafta boyunca denetimlere nezaret edeceğiz. İnşallah sayılar düşer diye düşünüyorum” dedi. 

 


“TEK ÇARESİ VİRÜS TEHDİDİNİ BİTİRMEK”


Çerkezköy’deki koronavirüs tablosunun sorulması üzerine de konuyla ilgili bilgi veren Kaymakam Atilla Selami Abban, “Durağan şekilde devam ediyor. Herhangi bir düşüş yok. İnşallah tedbirlerle birlikte vaka sayılarının düşmesini bekliyoruz. Basın mensuplarına özellikle teşekkür ediyorum. Virüse karşı gerekli tedbirlere uymayı daha çok sizlerden öğreniyorlar. Her ne kadar bizler denetimlere çıksak da herkes bunun farkında olmayabiliyor maalesef. Ya da ‘Çok sıkıldık, daraldık’ diye yakınıyor. Diyorum ki ‘O zaman hep beraber tedbirlere uyalım. Siz de maskesiz müşteri almayın, sosyal mesafeye uyun, ikaz edin ki çabucak hep birlikte kurtulalım.’ Eğer biz bu sayıları düşüremezsek, kırmızıya geçersek zaten kapanacak. Hepimiz için kötü olacak. Bunun tek çaresi var. Sayıları düşürmek, virüs tehdidini bitirmek. Ondan sonra hep beraber rahata kavuşacağız. Yoksa denetim, kısıtlamalar böyle devam edip gider. Bunun tek çaresi tedbirlere uymak. Çok zor da değil. Maske, mesafe, temizlik. Bunun dışında çok fazla bir şey de yok. Ama nedense uymamakta direnenler var. Ya bilinçsizlikten, ya umursamamaktan ya  inanmamaktan, bir şekilde uymayanlar maalesef çıkabiliyor” dedi. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU