Vali Yıldırım, bayrağı gençlere teslim etti

18 Mart Çanakkale Zaferinin 106'ncı yıl dönümünde Türkiye'nin 7 bölgesinden gelecek olan bayraklar Çanakkale Şehitler Abidesi'nde göndere çekilecek. Marmara Bölgesi'ni temsil eden bayrak

GÜNDEM 3.03.2021 14:46:00 0
Vali Yıldırım, bayrağı gençlere teslim etti

Açılış konuşmasını yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, “Dünya durdukça ve yeryüzünde tek bir Türk evladı kaldığı müddetçe, gökyüzünde gururla dalgalandıracağımız, rengini şehitlerimizin renginden alan ve ecdadımızın emaneti olan şanlı bayrağımız Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü münasebeti ile gençlerimizde vatan ve bayrak sevgisinin geliştirilmesi, şehitlik olgusunun işlenmesi ve gelecek nesillere aktarılması amacı ile düzenlenen “Anadolu Gönül Yolu 81 Gence 81 Bayrak etkinliği kapsamında Kırklareli Temsilcisinden teslim alınarak, 3 Mart tarihinde İstanbul İl Temsilcisine teslim edilecektir. Oradan da sırası ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bilecik, Yalova, Bursa ve Balıkesir illerine teslimi sağlanacaktır. Son olarak Çanakkale Valiliği’ne teslim edilecek şanlı bayrağımız, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde Çanakkale Zafer Anıtı’nda yapılan törenle Marmara Bölgesini temsilen göndere çekilecektir “ ifadelerini kullandı.

 

“ÖNEMLİ OLAN MİLLETİNİ SEVEN İNSANLAR OLMAK”

 

Vali Aziz Yıldırım da, “Bizde öğrenciliğimizdeki törenlerde şanlı bayrağımızı gururla taşımıştık. Şimdi bugünlerde Tekirdağ’ın Valisi olarak burada sizlerleyim. İnşallah sizlerde ömrünüzün ilerleyen günlerinde bu vatana, millete pek çok alanda hizmet edeceksiniz. İçlerinizden kiminiz Vali olacak, kiminiz mühendis olacak, kiminiz doktor olacak, kiminiz esnaf olacak, kiminiz bir sivil toplum kuruluşunda bu vatana millete hizmet etmeye gayret edecek, kiminiz yeni insanlar yetiştirecek. Önemli olan faydalı, vatanını milletini seven insanlar olmak. Öptüğümüz ve birbirimize teslim ettiğimiz bu bayrak çok kıymetli ve herkesin peşinden koştuğu bir bayraktır” dedi.

 

İSTANBUL’A GÖTÜRMEK ÜZERE GENÇLERE TESLİM ETTİ

 

Vali Yıldırım, “Bizler bu bayrağı gönderde tutabilmek için, özgürce vatanın üzerinde dalgalanmasını sağlayabilmek için varımızla yoğumuzla mücadele ediyoruz. Bu uğurda büyüklerimizden bazıları şehit olmuşlardır. Bazıları yaralanmıştır. Onlara da buradan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun, rabbim rahmeti ile muamele eylesin inşallah. Gazilerimize de Allah’tan hayırlı acil şifalar diliyorum. Aynı zamanda gerek şehitlerimizin yakınları, gerek gazilerimizin yakınlarına da hayırlı uzun ömürler niyaz ediyorum. Bize bu güzel duyguları yaşattınız için hepinize teşekkür ediyorum. Allah sizlere de hayırlı uzun ömürler versin” diyerek Marmara Bölgesi’ni temsil eden bayrağı İstanbul’a götürmek üzere gençlere teslim etti.

 

Haber / Buse SERİN