Dünyanın en büyük taş köprüsü Uzunköprü, restore ediliyor ​​​​​​​

UNESCO Somut Varlıklar Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, bulunduğu Edirne'nin Uzunköprü ilçesiyle aynı adı taşıyan, dünyanın en uzun taş köprüsü tarihi Uzunköprü´n?

GÜNDEM 3.03.2021 14:43:00 0
Dünyanın en büyük taş köprüsü Uzunköprü, restore ediliyor ​​​​​​​

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, yaptığı yazılı açıklamada, Sultan 2'nci Murad'ın emriyle 1444 yılında yaptırılan, dünyanın en uzun tarihi taş köprüsü olan ve UNESCO Somut Varlıklar Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Uzunköprü´nün restorasyonu için ihale aşamasının tamamlandığını belirtti.

 

“MÜJDELİ HABERLERLE DÖNDÜK”

 

Önümüzdeki günlerde tadilat işlemlerinin başlayacağını, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yaptıkları görüşmeler sonucunda Uzunköprü´nün onarım ihalesinin sözünü aldıklarını belirten İl Başkanı İba, "Söz verdiğimiz gibi ihale sürecinin de tamamlanmasıyla Uzunköprümüzün onarımını en kısa sürede bitirerek, güzel bir görünüme kavuşturacağız. İlk aşama olarak taş köprünün giriş kısmına şantiye kurulacak. Tarihi taş köprümüzü en kısa sürede hak ettiği değerine kavuşturacağız. Ne zaman Edirne ile ilgili bir proje için Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza gitsek müjdeli haberlerle döndük. Bizleri hiçbir zaman boş çevirmediler” dedi.

 

“EDİRNE’MİZE HAYIRLI OLSUN”

 

İba, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Trakya’mız ve Edirne’mizin daha iyi noktalara gelmesi ve hak ettiği hizmetleri alması adına proje ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne bizlere her daim destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan´a ve Uzunköprü’müzün onarılması konusunda sürecin her aşamasını takip edip, hızlandıran ve bizleri bilgilendiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu'na Edirnemizdeki vatandaşlarımız adına canı gönülden teşekkür ediyorum. Edirne’mize hayırlı olsun" dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ