Proje ekibinden KTSO'ya ziyaret ​​​​​​​

Kırklareli Üniversitesi'nde (KLÜ) başlayan Gıda ihtisas Programı çalışmaları kapsamında Kırklareli Üniversitesi Proje Ekibi, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası'nı (KTSO) ziyaret etti.

GÜNDEM 26.02.2021 13:56:00 0
Proje ekibinden KTSO

Kırklareli Üniversitesi Proje Ekibi’nden; Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Başkanı Öğr. Gör. Çiğdem Ovacı Beji, Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Dr. Selin Özder, Gıda İhtisaslaşma Koordinatörlüğü personeli Onur Şendir ile TÜBİTAK TÜSSİDE Temsilcisi Uzman Araştırmacı Seda Celep, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KTSO) ziyaret etti.

 

PROJELER KONUŞULDU

 

Ziyaretle ilgili Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, “Gıda ihtisas Programı çalışmaları kapsamında odamıza yapılan ziyarette, şehrimizin Coğrafi İşaretli Ürünleri; Kırklareli Beyaz Peyniri, Kırklareli Meşe Balı, Kırklareli Kıvırcık Kuzu Eti, Kırklareli Hardaliyesi ile ayçiçeği ürünleri, bağcılık, arıcılık gibi sektörlerinde gelişimi, tanınırlığı gibi konu başlıkları ele alındı ve bu kapsamlarda geliştirilen projeler konuşuldu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından koordine edilen ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile birlikte eşgüdüm halinde yürütülen ve “Gıda Alanı’nda Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı”na dahil edilen ve proje kapsamında; “Bölgenin sürdürülebilir kalkınması”, “Nitelikli İnsan Kaynağı Yetiştirilmesi” ve “Üretimde ve Pazarlamada Teknolojinin Etkin Kullanımı” konuları konuşuldu. Oldukça verimli geçen toplantı ve nazik ziyaretlerinden dolayı misafirlerimize teşekkür ediyoruz” denildi.

 

Haber / Ruşa ELMA