Gürsu'dan küçükbaş hayvan işletmesine ziyaret

Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu, ilçeye bağlı Evrencik Köyü'nde 3 nesildir küçükbaş yetiştiriciliği yapan üretici Yunus Eşiyok'a ait işletmeyi ziyaret etti. İÅ

GÜNDEM 25.02.2021 16:21:00 0
Gürsu

Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu, teknik personeller ile birlikte küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılan Yunus Eşiyok’a ait işletmeyi ziyaret ederek, sağım programına katıldı.

 

GÜNDE 50 LİTRE SÜT ELDE EDİLİYOR

 

İşletmede 54 adet koyun, 113 adet keçi olmak üzere toplam 167 adet küçükbaş hayvan bulunduğunu kaydeden üretici Yunus Eşiyok, “İşletmede saat farkı olmaksızın mutlaka bir kişi bulunuyor. Doğumlar başladığı ve yavrular beslendiği için işletmemizde şu an günde bir sağım yapılıyor. 50 adet sağmal hayvandan günde 50 litre süt elde ediliyor” ifadelerini kullandı.

 

HAYVANLAR YIL BOYUNCA MERADA OTLATILIYOR

 

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden de işletme hakkında yapılan bilgilendirmede, “Geçtiğimiz üretim sezonunda elde ettikleri sütü 3,55 TL değer bedeli ile satan işletmede, hayvanların beslenmesinde kullanılan kaba yemlerin yüzde 75'i işletme sahibinin kendi ürettiği yonca, korunga, arpa ve çayır otundan temin edilmektedir. Ayrıca hayvanlar merada yıl boyunca otlatılmaktadır. Üreticimiz, Süt Birliği üyesi olup süt desteği almaktadır” denildi.

 

Haber / Buse SERİN