İş birliği görüşmelerine başladılar

Trakya Üniversitesi, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının yüzde 98 hisse sahibi olduğu ASPİLSAN Enerji A.Ş. ile TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli projeler geliştirmek üzere iş birliği gör

GÜNDEM 24.02.2021 10:34:00 0
İş birliği görüşmelerine başladılar

Trakya Üniversitesi ve ASPİLSAN Enerji A.Ş. arasında hayata geçirilmesi planlanan iş birliklerinin ilk adımı atıldı. Biri İstanbul’da yüz yüze diğeri de çevrim içi olmak üzere yapılan iki görüşmede enerji, sensör, nano-teknoloji konularında ortaklaşa yürütülecek projeler görüşüldü ve bir çalışma takvimi oluşturuldu.

 

ÇEVRİM İÇİ VE YÜZ YÜZE ORTAMDA BİR ARAYA GELDİLER

 

Trakya Üniversitesi adına görüşmeleri yürüten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ve Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Serdar Özer İstanbul’da ASPİLSAN ENERJİ AR-GE Birim Müdürü Emre Ata ile bir araya gelirken çevrimiçi olarak gerçekleşen ikinci görüşmede Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Metin Aydoğdu ve Doç. Dr. Doğan Eryener ASPİLSAN Enerji A.Ş. AR-GE Takımı ile bir araya geldi.

 

“KAZANAN ÜLKEMİZ OLACAK”

 

Her iki görüşmeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Üniversitesinin son yıllarda birçok yenilikçi projeye imza attığını belirterek, “Teknopark’ta yer alan 80’i aşkın firma ile yerli ve milli üretim seferberliğine ve ihracata katkı sunduğumuz gibi geçtiğimiz günlerde Teknopark modelimizi de Kosova’ya ihraç ettik. Bununla beraber üniversitemiz akademisyenlerinin geliştirmiş olduğu yüksek bütçeli uluslararası proje, patent ve fikri mülkiyetler ile de kamu, üniversite ve sanayi iş birliğine de katkı sağlıyoruz. Teknoloji, inovasyon ve AR-GE çalışmalarında hayata geçirdiğimiz projeler sayesinde kazanan ülkemiz olacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ruşa ELMA