Kesimoğlu yeniden CHP'de

2019'da yapılan yerel seçimlerde aday gösterilmeyen ve partisinden istifa ederek seçimleri bağımsız olarak kazanan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu Cumhuriyet Halk Partisi'ne geri döndÃ?

GÜNDEM 23.02.2021 17:20:00 0
Kesimoğlu yeniden CHP

2 yıl sonra yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, bugün yapılan TBMM’de yapılan CHP Grup Toplantısı’na da katıldı. Toplantıda, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun CHP’ye geçtiği duyurulurken, konuşmasının yapmak üzere kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Kesimoğlu’nu selamlayarak “Hoş geldiniz. Bütün arkadaşlarımızla birlikte sizi bağrımıza basıyoruz” dedi.

 

 

SORUMLULUK ALMAYA İTİYOR

 

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kırklareli halkına seslenerek, “Ülkemiz ve dünyamız korkunç günlerden geçiyor. Her geçen gün ülkemizde yüzlerce vatandaşımız pandemi nedeniyle hayatını kaybediyor. Geride kalanlar ise ağır ekonomik koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Tüm bu yaşananlar ve gelecekte yaşanması öngörülen ağır gerçekler sizi olduğu kadar beni de endişelendiriyor, sorumluluk almaya itiyor. Kendi siyasi kariyerimde güzel ülkemiz Türkiye’yi, cennet Trakya’mızı ve mutlu insanlar kenti Kırklareli’mizi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ve ışığında yükseltme ve huzura kavuşturma yolculuğunda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da onur duyduğum davetiyle bir karar verme gerekliliğini hissediyorum. Bu konuda sizlerin yüz yüze fikrini alabileceğim bir halk oylaması yapmanın pandemi koşullarında imkansızlığı nedeniyle Türkiye’nin önde gelen bir araştırma şirketiyle geniş kapsamlı bir çalışma yapmaları konusunda anlaştım. Yapılan çalışma ile halkımızın yüzde 80’inin görevimi yapma şeklim konusunda onayını görmekten ne kadar mutlu olduğumu kelimelerle ifade edemem. Aynı çalışma içerisinde yer alan ‘CHP’ye geçmesine ne dersiniz?’ sorusu ise seçim sonucumuzun yüzde 10 üzerine çıkarak halkımın bana verdiği işareti ve sorumluluğu göstermiştir” dedi. Halkın iradesinin yönünü göstermesi üzerine Kırklareli’nde siyaset yapan hemen hemen tüm siyasi partileri tek  tek ziyaret ederek teşkilat başkanları ve yönetimleri ile görüştüğünü, sivil toplum örgütleriyle görüşmeler yaptığını söyleyen Kesimoğlu, “Hepsine göstermiş oldukları nezaket için bir kere daha teşekkür ediyorum. Kendilerine de her zaman olduğu gibi kapımın sonuna kadar açık olduğunu, bu şehre hizmet etmek için herkes ve her kurumla omuz omuza çalışacağımı ifade ettim” dedi. Kesimoğlu, “Mutlu insanlar kenti Kırklareli’nin Belediye Başkanı olarak çıktığım bu yolda, kendi siyasi mutluluğumu kendi bilincime erdiğim günden bu yana kalbimde ve aklımda taşıdığım Cumhuriyet Halk Partisi’nde, ülkemin mutluluğunu da kurucu değeri Cumhuriyet Halk Partisi’nde görüyorum. Bugünden itibaren yoluma bir CHP üyesi olarak devam edeceğimi duyuruyorum” ifadelerini kullandı.

 

İL BELEDİYE SAYISI 11’E YÜKSELDİ

 

Kesimoğlu, 2019 yerel seçimlerinde CHP tarafından aday gösterilmeyince partisinden istifa etmiş ve bağımsız olarak girdiği seçimi 17 bin oy ve yüzde 37.4 oran ile kazanmıştı. CHP'nin adayı Tuna Soykan ise 9 bin oy alıp, yüzde 21 oranında kalmıştı. CHP son yerel seçimlerde 11 Büyükşehir, 10 il ve 191 ilçe belediyesi kazandı. Kesimoğlu'nun katılımı ile CHP'nin il belediyesi sayısı 11'e yükseldi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU