Taşkından zarar gören kişilere nakdi destek

Kırklareli Babaeski'ye bağlı Alpullu Beldesi'ndeki taşkında zarar gören 239 kişiye, Kırklareli Valiliği Toplumsal Kültürel Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 478 bin liralÄ?

GÜNDEM 23.02.2021 16:38:00 0
Taşkından zarar gören kişilere nakdi destek

Alpullu Şeker İlkokulu'nun bahçesinde düzenlenen programa Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve Alpullu Belediye Başkanı Erhan Ceylan katıldı.

 

“HER TÜRLÜ DESTEK VERİLMİŞTİR”

 

Programda konuşan Vali Osman Bilgin, yaşanan sel felaketinde evleri zarar gören 239 kişiye Kırklareli Valiliği Toplumsal Kültürel Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 2'şer bin lira olmak üzere 478 bin lira yardım yapıldığını kaydetti. Bilgin, vatandaşların her zaman devlet olarak yanlarında olduklarını belirterek, "Geçtiğimiz günlerde ilimiz genelinde etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında evlerinizde, iş yerlerinizde meydana gelen su baskınları ile yaşadığımız sele müdahalenin ilk anından itibaren devlet olarak yanınızda olduk. Başta AFAD olmak üzere, İl Özel İdaresi, DSİ, Karayolları Şube Müdürlüğü, jandarma ve emniyet, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Defterdarlık, TREDAŞ ve Kızılay görevlileri sel bölgesindeki vatandaşlarımıza hizmet sunmak için seferber olmuştur. Selden etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmaları hızla tamamlanmış olup, gerekli tüm yol ve altyapı onarım işlemlerine başlanmış, vatandaşlarımızın zarar gören evlerinin temizliğinin yapılmasına kadar her türlü destek verilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

“YÜKLERİNİ BİR NEBZE DE OLSA HAFİFLETMEK DERDİNDEYİZ”

 

“Sel sonucunda su baskınından hasar gören hanelerimize yapacağımız nakdi yardımlarla siz değerli hemşerilerimizin yaralarını sararak yükünüzü bir nebze de olsa hafifletmek niyetindeyiz” diyen Vali Bilgin, “Devletimiz her zaman milletimizin ve yardıma ihtiyacı olan herkesin yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir; bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesileyle ilimizde yaşanan selden etkilenen vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tek tesellimiz can kaybının yaşanmamasıdır. Rabb'im aziz milletimizi ve ülkemizi her türlü felaketlerden muhafaza eylesin" şeklinde konuştu.

 

“DEVLETİN TÜM BİRİMLERİ SEFERBER”

 

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da, devletin tüm birimlerinin Alpullu'nun yaralarını sarmak için seferber olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından sel felaketinden zarar gören 239 aileye Vali Osman Bilgin, AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve Alpullu Belediye Başkanı Erhan Ceylan tarafından 2'şer bin lira yardım yapıldı.

 

Haber / Yener AKBABA