Trakya, koyun keçi vebasından korunmuş bölge ilan edildi

Trakya Bölgesi'nin, 1 Mart'tan itibaren koyun keçi vebası (PPR) hastalığından korunmuş bölge olarak kabul edileceğine dair genelge yayınlandı.

GÜNDEM 23.02.2021 16:35:00 0
Trakya, koyun keçi vebasından korunmuş bölge ilan edildi

'Koyun, keçi vebası hastalığından korunmuş bölge ilan edilen Trakya'ya yapılacak küçükbaş canlı hayvan sevkleri genelgesi' yayınlandı.

 

BİLDİRİMDE BULUNMALARI GEREKİYOR

 

Koyun keçi yetiştiriciliği yapan vatandaşların hayvanlarını süresi içinde küpeletmeleri, hayvan alım satımlarında belgelerini eksiksiz düzenlemeleri ve 30 Mart’a kadar Tarım ve Orman İl - İlçe Müdürlüklerine bildirimde bulunmaları gerektiği açıklandı.

 

SAĞLIK RAPORLARI İLE HAYVANLARINI GETİREBİLECEKLER

 

Canlı hayvan alım satımı yapan, nakleden veya taşıyan kişilerin genelge hükümlerini uygulamakla yükümlü oldukları belirtildi. İl içerisinde yapılacak alım satımlarda hayvanların küpelenmiş, Türkvet sistemine kayıt edilmiş ve koyun keçi nakil belgesinin eksiksiz doldurulmuş olması gerekiyor. Hayvanların il dışına gitmesi halinde ise bu işlem ve belgelere ek olarak il, ilçe müdürlüklerinden veteriner sağlık raporu alınması zorunlu olduğu kaydedildi. Trakya Bölgesi dışından hayvan satın almak isteyen yetiştiriciler, hayvanları satın alacakları il, ilçe müdürlüklerine müracaat ederek genelgede belirtilen testler ve karantina sürecini tamamladıktan sonra veteriner sağlık raporu ile hayvanlarını bölgeye getirebilecekler.

 

Haber / Yener AKBABA