Çatısını brandayla kapladığı evde 2 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor

Malkara'da eşi 2 yıl önce vefat eden Şirin Aktoy (32), çatısını branda ile kapattığı, kırık pencere ve kapılı evinde dondurucu soğuklarda 2 oğluyla yaşam mücadelesi veriyor. Aktoy'un 6 yaş

GÜNDEM 22.02.2021 10:58:00 0
Çatısını brandayla kapladığı evde 2 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor


Malkara'da eşi Ersin Aktoy'u 2 yıl önce kalp krizinden kaybeden Şirin Aktoy, çocukları Yiğit (11) ve Ayaz (6) ile Hacıevrat Mahallesi Şahinköy Caddesi üzerindeki tek katlı evlerinde dondurucu soğuk havada zorlu bir yaşam sürüyor. Geçimini hurda ve topladığı atıkları satarak sağlayan Aktoy, pandemi döneminde işlerinin bozulması nedeniyle, delik ve çökmek üzere olanı çatı, pencere ve kapıları kırık olan evini onaramıyor.

 

 

“DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

 

Topladığı atıkları satarak ve gündelik işlere giderek, öğrenci olan çocuklarının geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Şirin Aktoy, bugüne kadar hiç kimseye gidip yardım talebinde bulunmadığını söyledi. Soğuk kış günlerinde maddi imkansızlık nedeniyle evini onaramadığını, soğuktan geceleri üşüdüklerini dile getiren Aktoy, evinin akan çatısını brandalar ile kapatarak önlem almaya çalıştığını kaydetti. Aktoy, yaktıkları sobanın evlerini ısıtamadığını ve dayanacak güçlerinin kalmadığını belirterek, “Evimin tavanları, pencereleri kırık olduğundan kapanmadığından dolayı evde soba da yaksam donuyoruz. Soğuk artık içimize işledi. Evimin her yeri perişan halde, biz perişan haldeyiz. Evimin her yerinden sular akıyor. Yemek pişireceğim tencereleri evimin çatısından akan suları atmak için kullanıyorum. Akan suları kovalara toplayıp atıyorum. Bıktım artık. Evimin tavanları delik. Her yerden sular akıyor, yağmur kar yağınca hepsi evimin içine gidiyor. İnsan gibi yaşamak benim de hakkım. Ben de insan gibi yaşamak istiyorum. Camları kapatırken bezlerle tutturup kapatıyorum. Ama yine açılıyor ve soğuktan donuyoruz. Her gün evimin içi deniz gibi, su içinde kalıyor. Evde artık su atmaktan başka hiç bir şey yapamıyorum” dedi.

 

 

EVİNİN ÇATISINI BRANDA İLE KAPLADI

 

Çatının üzerine su akmasın diye naylon koyduğunu fakat faydasının olmadığını söyleyen Aktoy, “Yağmur, kar yağınca yine sular içeride. Pencerelerin kırık camlarının yerine şilte koydum biraz soğuk havayı kessin diye ama pek faydası olmuyor. Dışarıdaki soğuk içeriye giriyor ve donuyoruz. Özellikle bu soğuk kış kıyamette çok zor günler geçiriyoruz. Benim gelirim yok. Geçimimi hurda plastik, cam şişe toplayıp satarak sağlıyorum. Oradan aldığım 3-5 parayla geçimimizi sağlıyoruz. Bazen iş bulursam günlük yevmiyeli işlere gidiyorum ama yetmiyor" dedi.

 

 

'ANNEME SARILARAK ISINMAYA ÇALIŞIYORUM'

 

Şirin Aktoy'un ortaokul öğrencisi oğlu Yiğit Akyol da, evlerinde çok üşüdüklerini belirterek, "Annem evde ne kadar soba yaksa da kapılar pencereler kırık ve açık olduğundan üşüyoruz. Kardeşime, anneme ve bana Allah rıza için bir yardım eli uzatır mısınız? Kardeşim ilkokul birinci sınıfa gidiyor. Hiç ders yapamıyor. Geceleri hepimiz çok üşüyoruz. Kardeşim anneme sarılarak yatıyor" dedi. Ayaz Aktoy ise, "Evde annemle, kardeşimle yatarken çok üşüyorum. Anneme sarılarak yatıp ısınmaya çalışıyorum" dedi.

 

Haber / Murat YAYIN