Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Toplantısı yapıldı​​​​​​​

Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında video konferans yöntemiyle Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Toplantısı yapıldı.  Vali Bilgin, toplantıda yaptığı konuşmada, "Uyuşturucu

GÜNDEM 21.02.2021 14:30:00 0
Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Toplantısı yapıldı​​​​​​​

Toplantıda; Metruk bina tespiti, yıkımı, ıslahına yönelik çalışmalar, uyuşturucu kullanımı ve satışı açısından riskli bölgelerin tespiti, alınacak önlemler, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile okullarda güvenlik kameralarının entegrasyonu, okul ve çevrelerinde güvenlik önlemleri, okul çevrelerinde, kafe, internet kafe, oyun salonu gibi yerlerde sigara satışı ve kullanımının denetlenmesi ile ilgili alınacak önlemler konuşuldu.

 

BİR ÖNCEKİ YILDA YAPILAN ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

 

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında Yeşilay başta olmak üzere STK’lar ile yapılacak işbirlikleri, gençleri muhtemel uyuşturuculara karşı koruma amaçlı okul yöneticileri, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri ile ailelere yönelik bilgilendirme faaliyetleri ve Kırklareli genelinde uyuşturucu arzının engellenmesine ilişkin konular da görüşülerek, bir önceki yılda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı.

 

“TOPYEKÛN MÜCADELE ETMEMİZ GEREKİYOR”

 

Kırklareli Vali Osman Bilgin, uyuşturucu ile mücadelede Kırklareli’nde adli makamların koordinesinde güvenlik güçlerinin çalışmaları ile önceki yıllara oranla büyük bir başarı sağlandığını belirterek, “Uyuşturucu ile mücadele sadece adli ve güvenlik birimleriyle olmaz. Eğitim ve sağlık boyutu da çok önemli. Okullarımızda öğrencilerimizin ve ailelerinin eğitilip bilgilendirilmesi ile sağlık kurumlarımızla da teşhis, tedavi ve rehabilitasyonun yapılması hayati rol oynuyor. Adli, güvenlik, eğitim ve sağlık olarak ana kurumlar üzerinden tüm kurumlarımız ve paydaşlarımızla topyekûn mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

 

2 ÖNEMLİ PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

 

Uyuşturucu ile mücadele konusunda toplumsal bir duyarlılık ve bilinç oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanlığınca “UYUMA” ve “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projelerinin başlatıldığını ifade eden Vali Bilgin, “Başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı uyuşturucuyla mücadele konusunda bilinçlendirmek amacıyla İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple Sanal Mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilen UYUMA uygulaması aktif hale getirilmiştir. UYUMA projesi, teknolojik imkânlar aracılığı ile uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır. Uyuma Projesi ile uyuşturucu suçlarına daha hızlı müdahale imkânı sağlanması hedeflenmektedir. Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının sistemde görünmesi ancak soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle paylaşılmayacak olmasıdır. Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayacaklardır. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunabilecektir. Sisteme konum bilgisi ile birlikte düşen bu ihbar bölgeye en yakın ekibe iletilecektir. İhbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacaktır. Bu uygulamanın kamuoyunda paylaşılması, duyurulması ve vatandaşımızın bu konuda daha duyarlı hale gelmesinde önemli katkı sağlayacaktır. Temennimiz çok sayıda kişinin bu programı indirip olumsuz bir durum tespit ettiğinde ilgili birimlerle paylaşmasıdır. Bu vatandaşlık görevidir, bu madde bağımlılığı ile mücadelede hepimizin üzerine düşen görevden ibarettir” ifadelerini kullandı.

 

“B U MÜCADELEDE BİZE KILAVUZLUK ETMELERİNİ İSTİYORUZ”

 

Vali Osman Bilgin, bu yıl içerisinde uygulamaya konulan bir diğer projenin ise  “En iyi narkotik polisi anne” projesi olduğunu belirterek, “Oldukça önem addettiğimiz bir proje. Narkotik suçlara bulaşan çocuklarımız gençlerimiz varsa özellikle annelerin bu çocuklarımızı bu anlamda farklı bir davranış sergileyip sergilemedikleri konusunda gözlemlemeleri, farklı durum söz konusu olduğu takdirde bunu ilgili birimlerimizle paylaşmaları büyük önem taşıyor. Kıymetli annelerimizin yardımıyla, çocuklarımızı korumak, onları bu zehirden uzak tutmak için bu mücadeleyi birlikte vermeliyiz. Bizler dışarıda onlara bu zehrin ulaşmasını engellemeye çalışırken annelerimizin de içeride çocuklarınızın davranışlarını izleyerek, bizimle iletişim halinde olmalarını ve bu mücadelede bize kılavuzluk etmelerini istiyoruz” dedi.

 

 SIFIR TOLERANS!

 

“Uyuşturucu madde kullanımı, sadece kullananları etkilemekle kalmamış kullananların ailelerini, çevrelerini, toplumumuzun hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, geleceğimizin teminatı olan gençleri hedef alan son derece önemli bir sorun haline gelmiştir” diyen Vali Bilgin, “İnsanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların ve enkazların ise uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımına, sigara kaçakçılığına, bu maddelerin saklanması ve gizlenmesi gibi amaçlarla kullanıldığı meydana gelen olaylardan ve yapılan operasyonlardan anlaşılmaktadır. Bu sebeple ilimiz genelinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında metruk binalar ile ilgili sıfır tolerans ile işlemler yerine getirilecektir. Uygulamaya konulan projeler başta olmak üzere, güvenlik güçlerimiz, vatandaşlarımız, YEŞİLAY başta olmak üzere tüm STK ile beraber topyekün seferberlik ilan ederek her platformda mücadelemizi kararlılık ile sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Haber / Yener AKBABA