Albayrak: Malkara'ya 235 milyon TL yatırım yaptık

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilçe belediye başkanları ile organize ettiği ortak basın toplantılarının 4'üncüsünü Malkara'da yaptı. Toplantıda konuşan Alba

GÜNDEM 18.02.2021 13:15:00 0
Albayrak: Malkara

 

Malkara Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Yaklaşık 7 yıllık bir hizmet süremizi geride bıraktık. Geçtiğimiz dönem Malkara'da yatırım anlamında önemli kazanımlar elde ettik. Önümüzdeki süreçte de Malkara'da birçok proje ve yatırımları hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu toplantıda merak edilenleri basın mensuplarımız vasıtasıyla halkımıza ileteceğiz” dedi.

 

 

TARIM VE HAYVANCILIĞIN BAŞKENTİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Hizmet hızımızı kesen bir pandemi ile karşı karşıyayız. Yerel yönetimlerin en verimli çalışma yapacağı bir dönemde pandemi ile mücadele etmek zorunda kaldık. Sadece pandemi döneminde 10 milyon TL'lik bir harcama yaptık. 2021'de 2020'deki pandemiden kaynaklanan eksiklerimizi de kapatarak hizmet atağımıza devam edeceğiz. Nüfus sırasına göre düzenlediğimiz ortak basın toplantılarımız kapsamında bugün Malkara İlçemizdeyiz. Tekirdağ'ı Doğu ve Batı olmak üzere ikiye böldüğümüzde Doğu bölümü sanayi alanında gelişmiş ve nüfus yoğunluğu çok yüksek. Diğer tarafta Malkara'yı ele aldığımızda tarım faaliyetleri ağır basan bir ilçemiz söz konusu. Malkara ve Hayrabolu Türkiye'de tarım ve hayvancılığın başkentidir” dedi.

 

“BİN NÜFUSUN ALTINA DÜŞMEMESİ LAZIM”

 

Malkara'nın 77 tane mahallesinin olduğunu kaydeden Albayrak, “Böylesine bir ilçeye nüfus az deyip yatırımı kesme şansımız yok. Hele hele ilçelerimiz arasında ayrım yapma durumumuz asla olamaz. Bizim sosyal demokrat belediyecilik anlayışımıza sığmaz. Her ilçemizde gerekli yatırımlar ne ise onlar yapılmaktadır, yapılacaktır. Malkara nüfusu yıllar geçtikçe azalmakta. Malkara'nın 50 bin nüfusun altına düşmemesi lazım. Bizim bu anlamda Malkara'yı iyi korumamız gerekiyor. Böyle bir durumda biz Büyükşehir Belediyesi olarak tarım başta olmak üzere Malkara için gerekli yatırımları yaptık yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

 

Bu sene Malkara'nın yol sorununu büyük ölçüde bitireceklerini dile getiren Albayrak, “Çokal Barajı’ndan Elmalı'ya su getirme projemiz konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız bizlere 60 ay yani 5 yıllığına görev verdi. İlk 5 yıl bitti vatandaşımız bizden memnun olduğunu gösterdi ve 5 yıllık daha hizmet etme görevi verdi. Süremiz bittiğinde yine halkımızın karşısına çıkacağız ve halkımız bizim hizmetlerimizi değerlendirecek. Biz büyükşehir olarak vatandaşımızın bizden beklentilerini karşılamak için var gücümüzle çalışacağız. Ben yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerimizin Malkaralı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  Başkan Albayrak 2014 yılından bu yana Malkara için Büyükşehir Belediyesi olarak 129 milyon TL, TESKİ olarak da 106 milyon TL olmak üzere toplam 235 milyon TL yatırım yaptıklarını ifade etti. Toplantıda TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu tarafından 1 Nisan 2014  - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Malkara ilçesinde gerçekleştirilen yatırımlar ile ilgili bilgi verildi. Daha sonra Başkan Kadir Albayrak ve Ulaş Yurdakul basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Haber / Yener AKBABA