Köşdere güven tazeledi

AK Parti Tekirdağ 6. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi önceki gün yapıldı. İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Erdoğan Köşdere güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilirken, 50 kişilik yö

GÜNDEM 17.02.2021 13:34:00 0
Köşdere güven tazeledi

Dün saat 14.00’da Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde yapılan AK Parti Tekirdağ 6. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi’nde konuşan İl Başkanı Mestan Özcan, Gara’da bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen asker, polis ve sivillere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dileyerek “En kısa zamanda terörün kökü kazınacak ve devlet bütün gücüyle bunu yerine getirecek” dedi. Kadınların siyasetteki önemine de dikkat çeken Özcan, elde ettikleri tüm başarılarda kadınların katkısının oldukça büyük olduğunu ve kadınlara hak ettikleri gerçek değerin ilk önce İslam tarafından teslim edildiğini ifade ederek “Kadınlarımız muhteşem zarafet ve nezaketleriyle daima bizlerin yoluna omuz verdiler, yeri geldiğinde bu yolu, birlikte yürümemiz için kendileri çizdiler” dedi.

 

 

"KUTLU BİR DAVA"

 

İl Başkanı Özcan, ekonomik, sosyal ve diplomatik ilişkilerin yeniden tasarlandığı bir dünya düzenine girildiğini belirten Özcan, “Bu yeni beliren tabloda, ülke olarak öncü olma yolunda adımlar atacağız ve dünyayı “medeniyet kılıfına gizlenmiş” hiç kimseye terk etmeyeceğiz. Bu, kutlu bir dava” dedi. Bugün 850 milyonun açlık çektiği bir dünyada 700 milyon obez insan ve 1.7 milyar aşırı kilolu insanın olduğunu söyleyen Özcan, “Batının geliştirdiği teknik insanlığa refah getirmemiştir. Bu durum yalnızca Batı’nın suçu değil, Medeniyetimizin çocuklarının gaflet uykusundan uyanmamalarının da sonucudur. Dünyadaki bu gidişe, sadece Türkiye ve Cumhurbaşkanımız karşı geldi. Kısıtlı imkânlara rağmen, yeryüzüne nefes olma, fakire aş, mazluma umut olma misyonunu yüklenmiş bir lider, her türlü tezvirata ve kumpasa rağmen imanın verdiği imkânla dünyaya meydan okumaktadır” dedi.

 

 

“HEDEFLERİMİZE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül de “AK Parti siyasetinin 19 yıldır gözbebeği, gizli kahramanları AK Kadınlarımız yani sizlersiniz. Kadınların siyasi temsilinin olmadığı bir toplumda kalkınma gerçek anlamıyla tamamlanamaz. Kadın gelecek nesillerin mimarıdır” dedi. AK Partili kadınlar olarak; demokrasiye, adalete, insan hak ve özgürlüklerine, hukuk devletinin gereklerine ve ülkemizin gelecek ideallerine yürekten bağlı olduklarını kaydeden Koncagül, “AK kadrolar ve AK Kadınlar olarak şehirlerimiz, ülkemiz ve aziz milletimiz için çalışıyor, üretiyor, 2023, 2053, 2071 hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

 

GÜVEN TAZELEDİ

 

Kongrede İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Erdoğan Köşdere güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilirken, 50 kişilik yönetimde Çerkezköy’de İlçe Kadın Kolları Eski Başkanı Rüveyda Akbay ve AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Neziha Temur da yer aldı. Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine İstek de büyük kongre delegeliğine seçildi. Kongrede AK Parti Tekirdağ Kadın Kolları Başkanlığına tekrar seçilen Nihal Erdoğan Köşdere ise yaptığı konuşmasında, özellikle AK Parti döneminde kadınlara geçmişe nazaran, siyasi, ekonomik ve sosyal hayatın her alanında daha fazla yer verildiğini belirterek “Eğer kadınlarımız bu denli çalışmasaydı, ellerini taşın altına koyup, bu kutlu yolda alın teri dökmeselerdi, hem ülkemizin hem de partimizin bu noktaya gelmesi daha zor olacaktı. AK Parti Kadın Kolları, dünyada kadınların herhangi bir kuruluş bünyesinde en çok örgütlendiği kurum konumunda ve 5,5 milyon üyesi ile eşi görülmemiş bir başarı içerisinde” dedi. Kongreye AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Serpil Kavrak, Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, İl Gençlik Kolları Başkanı Umut Tanrınıan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU