Malkara'da kar yağışı etkisini gösterdi

Balkanlar üzerinden yurda giriş yapan kar yağışı, Malkara'da da etkili oldu. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile boş kalan sokaklarda park halindeki araçların üzeri karla kaplandı.

GÜNDEM 14.02.2021 15:40:00 0
Malkara

Malkara’da önceki gün gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle hava sıcaklığı sıfırın altına düşerken, kar kalındığı yüksek kesimlerde yaklaşık 20 santimetreye ulaştı. Bölgede kartpostallık görüntüler oluştu. Malkara, Meteoroloji'nin bildirdiği Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı havanın etkisine girdi. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı gün içinde tipi şeklinde artarak devam ederken, hava sıcaklığı düşmeye başladı. Malkara’da eksi 6 dereceye kadar sıcaklıklar düştü. Kar kalınlığı Malkara ilçe merkezinde 10 santimetre, yüksek kesimlerinde ise yaklaşık 20 santimetreyi buldu. Yollar, caddeler ve sokaklar ile ormanların beyaza bürünmesinden dolayı bölgede kartpostallık görüntüler oluştu.

 

 

‘MALKARA- ÇANAKKALE KARAYOLUNDA KAR TEMİZLİĞİ’

 

Malkara’da önceki gün gece saatlerinde başlayan kar, özellikle ilçe merkezi ile Malkara-Çanakkale karayolu üzerindeki sürücülere zorluk yaşattı. Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Malkara Bölge Trafik ve Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri olası kazalara karşı denetimlerini artırdı. Ekipler, ilçe merkezi ve karayolunun trafiğe kapanmaması için kar küreme araçlarıyla önlem aldığı ve tuzlama çalışması yaptığı görüldü.

 

Haber / Murat YAYIN