Keşanlı çiçekçiler hazırlıklarını tamamladı

Keşan'da 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi çiçekçiler hazırlıklarını tamamladı. Çiçekçi Murat Yıkılmaz, "Daha önceki yıllarda ithal güllere ağırlık verirken, bu yıl yer

GÜNDEM 12.02.2021 11:07:00 0
Keşanlı çiçekçiler hazırlıklarını tamamladı

Keşan´da çiçekçiler, 14 Şubat Sevgililer Günü için stoklarını tamamladı. İçişleri Bakanlığı, yayınladığı genelgeyle koronavirüs tedbirleri kapsamında, çiçek satışı yapan işletmelerin hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tuttu.

 

“FİYATLAR GEÇEN YILLA AYNI”

 

Keşan Hastane Caddesi üzerinde 25 yıldır çiçekçilik yapan Murat Yıkılmaz, “14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl da kırmızı güle rağbet fazla. Günün anlam ve önemini belirten en önemli çiçek tabi ki kırmızı gül. Daha önceki yıllarda ithal güllere ağırlık verirken, bu yıl yerli olan ve Adana´da üretilen 'samuray cinsi' gülü müşterilerimize sunacağız. Bunun dışında kır çiçekleri, kokulu nergisler, şebboy, orkide ve daha birçok değişik çeşidimiz olacak. Bunlarla aranjman çiçekler yapıyoruz. Kalıcı olmasını isteyen müşterilerimiz için de saksıda orkide öneriyoruz" ifadelerini kullandı. Fiyatların geçen yılla aynı olduğunu ifade eden Yıkılmaz, "Fiyatlarda hiçbir değişiklik yok. Birçok şeye zam gelmişken, çiçek sektöründe fiyatlar aynı. Geçen yıl, 15 liraya sattığımız gülü, yine 15 liraya satıyoruz. 150 liraya sattığımız çift dallı orkideyi, bu yıl yine aynı fiyattan veriyoruz. Fiyatlar oldukça makul" dedi.

 

“SON GÜN YOĞUNLUK OLACAKTIR”

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çiçekçilerin hafta sonu kısıtlamasından muaf tutulmasını sevindirici bulduklarını kaydederek, "Hafta sonu 10.00-17.00 saatleri arasında müşterilere iş yerinde ve 10.00-24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde hizmet sunabileceğiz. Bunun için yetkililere teşekkür ediyoruz. Talep şu an çok fazla yok. Ama biz işimizi, son dakikada yapmayı sevdiğimiz için zannediyorum ki son gün yoğunluk olacaktır. Müşterilerimize tavsiyem; işinizi son güne, son dakikaya bırakmayın. 12 gün önceden siparişinizi verirseniz sizler için daha kaliteli hizmet sunarız" diye konuştu.

 

Haber / Ruşa ELMA