Sıbyan Mektebi için 3 bin imza toplandı

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli'nin, restorasyon çalışmaları başlayan 450 yıllık Sıbyan Mektebi için "Tarih Müzesi olsun" çağrısı karşılık bulmaya başlarken, aral?

GÜNDEM 9.02.2021 13:32:00 0
Sıbyan Mektebi için 3 bin imza toplandı

Lüleburgaz’da halihazırda Türk Kızılay Lüleburgaz Şubesi’nin deposu olarak kullanılan ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından restorasyonuna başlanılan Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden 450 yıllık Sıbyan Mektebi için başlatılan imza kampanyasına ilgi artıyor.

 

3 BİN KİŞİYİ GEÇTİ

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin, “Kentimizin en önemli kültürel miraslarından biri olan bu nadide eserin dokusuna uygun bir şekilde değerlendirip gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur. Sıbyan Mektebi de gerek konumu, gerekse tarihi dokusuyla Lüleburgaz tarih müzesi olarak yer almalı ve uzun yıllar bu şekilde Lüleburgaz’a hizmet etmelidir” çağrısının ardından bir vatandaş imza kampanyası başlatmıştı. İmza kampanyasında atılan imza sayısı 3 bini geçti. 3 bin 361 kişinin imza attığı kampanyada vatandaşlar Sıbyan Mektebi’nin müze olarak kullanılarak Lüleburgaz halkına kazandırılması görüşünde bulundu.

 

Haber / Ruşa ELMA