Milliyetçi Hareket Partisi 52 yaşında

Partisinin 52'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, "Milliyetçi Hareket Partisi kaynağını beş bi

GÜNDEM 8.02.2021 13:50:00 0
Milliyetçi Hareket Partisi 52 yaşında

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, partisinin 52’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kaynağını beş bin yıllık Türk medeniyet tasavvurundan alan, felsefesini Orhun Anıtları’nda somutlaştıran, anlamını Türk-İslam Ülküsünde görmüş bir Türk destanı olduğunu kaydeden Bütün, “Türk milliyetçiliğinin bir kadro ve fikir partisi yapısına dönüşerek siyasi hayatımızdaki güzide yerini alması MHP’nin doğup gelişmesiyle mümkün olmuştur” dedi.

 

“BU KUTLU DAVADAN BİR AN OLSUN VAZGEÇMEDİK”

 

Türk Milliyetçilerinin siyasi organizasyonu olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin 8-9 Şubat 1969 günlerinde Adana’da yapılan genel kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirmesiyle kurulduğunu ifade eden Bütün, “Büyük Kongreden sonra toplanan ilk genel idare kurulunda partinin amblemi ‘üç hilal’ olarak kararlaştırılmıştır. Fedakârlıklarla, acılarla ve şehadetlerle yarım asra gururla geldik. Ülkemizi bayrak, Türklüğü yıkılmaz kale bildik. Tuzaklar, hain emeller, kumpaslar derken nice badirelere uğradık. Bu kutlu davadan bir an olsun vazgeçmedik” dedi.

 

DAVA BÜYÜKLERİNİ RAHMETLE ANDI

 

Milliyetçi Hareket Partisi Türk Milletinin geleceğine ümitle bakmak isteyen herkesin umut kaynağı, geleceğinden endişe edenlerin sığınağı haline gelmişse, bunun 52 yıl içerisinde harekete gönül vermiş, omuz vermiş, emek vermiş ve elbette ki öncelikle can vererek şehit olmuş aziz kahramanların eseri olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Bütün, “Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e ve aldığı emaneti onun çizgisinden sapmadan, siyasetin tıkandığı her noktada, ’Önce ülkem ve milletim’ diyerek inisiyatif alıp ülke siyasetine yön veren, Türk Milletine hizmet etmeyi şiar edinmiş Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye şükranlarımızı sunuyor, emrinde olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş dava büyüklerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Başbuğumuzun izinde, liderimizin emrinde nice yıllarda var olsun” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU