Feci şekilde can verdi​​​​​​​

Edirne'de yatağa bağımlı yaşayan Mustafa Çilingir (78), sobadan çıkan yangında feci şekilde yanarak, yaşamını yitirdi. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Mustafa Çilingir'in cansız beden

GÜNDEM 7.02.2021 11:50:00 0
Feci şekilde can verdi​​​​​​​

Karaağaç Mahallesi Ortaköy Caddesi'nde yaşanan olayda, yatağı bağımlı Mustafa Çilingir'in evinde sobadan yangın çıktı.

 

KIZI VE OĞLU CAN HAVLİYLE DIŞARI KAÇTI

 

Çilingir'in birlikte yaşadığı kızı ve oğlu can havliyle dışarı kaçtı. Komşular da hemen itfaiyeyi aradı. İtfaiye ekipleri, kısa sürede yangını söndürdü ancak Mustafa Çilingir, yanarak yaşamını yitirdi. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Mustafa Çilingir'in cansız bedeni Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

 

 

“ÇOK ÜZGÜNÜM”

 

Komşulardan Zeki Savanbar, alevler nedeniyle eve giremediğini anlatarak, "Komşuların feryatlarına çıktık, baktık ev yanıyor. Çeşmeden uzanan hortumlarla müdahale ettik ama yeterli olmadı. Daha sonra itfaiye geldi. İçeriye girmeye çalıştım ancak alevler evin her tarafını sarmıştı, yüzüm ve boynum yandı. Çok üzgünüm" ifadelerini kullandı. Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan da, "Mustafa amcamız, oğlu ve yüzde 40 engelli kızıyla yatağa bağımlı yaşıyordu. Hepsi uykuda, soba yanıyormuş ve kızı sobayı yaktıktan sonra dışarı çıkmış. Mustafa ağabeyimiz yatalak olduğu için evden çıkamıyor, yanarak can veriyor. Yangının sobadan çıktığı söyleniyor" dedi. Polis, yangın nedeniyle kısıtlamaya rağmen sokağa çıkan kalabalığı evlerine gönderdi.

 

Haber / Erdal AYDIN