Kapaklı Belediyesi'nden esnafa destek

Kapaklı Belediye Meclisinin Şubat Ayı Olağan Toplantısı bugün saat 14.00'da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi kapsam

GÜNDEM 3.02.2021 17:02:00 0
Kapaklı Belediyesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’nın yeni bir ilçe olduğunu ve bakanlıklarla görüşerek Kapaklı’ya hizmet gelmesi için gayret ettiklerini söyledi. 8 Ocak’ta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Tekirdağ’ı ziyaret ettiğini anımsatan Çetin, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın da birlikte olduğu bir toplantıda biz de ilçemizin genel durumuyla ilgili bilgi verdik. Hem 2000 yılı öncesi yapılmış binaların bilgilendirmesini yaptık hem de hızlı büyüme ve çarpık kentleşmenin sıkıntılarını anlatarak kentsel dönüşümün zaruriyetini izah ettik. Müdürlüklerimiz bir çalışma yürütüyorlar. Biz bununla ilgili tüm siyasi partileri, meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı ve basın mensuplarımızı davet edeceğiz ve sürecin yürütülmesi konusunda herkesin düşüncelerini alacağız” dedi.

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPMAK İSTİYORUZ”

 

Karaağaç Bölgesine 1000 adet rezerv konut yapılacağını da söyleyen Başkan Çetin, “Bakanımızın 1000 adet rezerv konut yapılması ve kentsel dönüşümün buradan yürütülmesi yönündeki düşüncesi onaylandı. Şubat ayı sonunda bu çalışmayı başlatacağız. İlçemizin geleceğiyle ilgili önemli gördüğümüz, Tekirdağ genelinde önemli olan kentsel dönüşümün ilçemizde öncülüğünü yapmak istiyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin desteğine de çok ihtiyacımız olacak. Yeni ilçe olmamız hasebiyle hızlı artan nüfusumuzla beraber temel sorunlarımızın çözümü için el birliği yapacağız inşallah” dedi.

 

“İLÇEMİZE DE BÖLGEMİZE DE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ”

 

Kapaklı’da büyümüş, uzun yıllar Kapaklı siyasetinde yer almış, geçen dönem de büyükşehir ve ilçe belediyesinde görev almış bir kişi olarak hiçbir zaman siyaseti siyaset yapmak için değil, hizmet amacıyla yaptığını söyleyen Çetin, “Ülkemize, memleketimize, bölgemize, insanlarımıza nasıl faydalı olabiliriz, derdimiz bu. Seçim zamanı meydanlara ineriz orada siyasetimizi istediğimiz gibi yaparız, halk takdirini yapar ve kimi uygun görürse ona görev verir. Bizim bugünden ileriye dönük yapacağımız siyasi manevralar, şovlar ilçemize de bölgemize de bir şey kazandırmaz” dedi.

 

“KISIR KAVGALARLA HİÇBİR YERE VARAMAYIZ”

 

Başkan Çetin “Geçtiğimiz günlerde birkaç olay oldu. Siyasi partilerimiz işin bir kısmını farklı boyutlara çektiler ve hoş olmayan şeyler yaşıyoruz. Burada birilerini kötülemek, birilerini yermek, ‘siz az yaptınız biz çok yaptık’, ‘siz ne yaptınız, biz ne ettik’ konuşmaları halkı çok ilgilendirmiyor. Halk çözüm odaklı beklenti içerisinde. Dünya yapay zeka, dijital dönüşüm ile uğraşıyor. Endüstri 4 diye bir şey çıktı. 4’üncü endüstri devrimiyle ilgili toplantılar, tartışmalar yapıyor dünya. Biz hal bir caddenin üst yapısını o yapıyor, bu yapıyor gibi tartışmalarla, kısır kavgalarla hiçbir yere varamayız” diye konuştu.

 

“TOPYEKUN YAPMAK İSTİYORUZ”

 

Zaman zaman partisindeki meclis üyeleriyle birlikte Kadir Albayrak’ı ziyaret ederek taleplerini ilettiklerini söyleyen Çetin, “Kendisi de sağ olsun bizi geri çevirmiyor, ilgileniyor. Ama biz bunu topyekun yaparsak Kadir başkanın kaçacağı yer kalmaz. Topyekun yapalım, istediğimiz bu. Meclis üyesi olmayan partilerin mensupları da hep beraber Kapaklı bilinciyle gidersek Kadir başkana, daire başkanlarına sonuç alırız. Bu sonuç almıyoruz demek değil. Sonuç alıyoruz ama yeterli almıyoruz. Her ilçenin kendine has bir siyasi kültürü var. Biz biraz zayıfız bu konuda. Bu zayıflığımız kendi içimizde tartışıp kendi ilçe teşkilatlarımızla bir araya gelip bir çalıştay ortaya koyup tüm değerlerimizle, tüm siyasi farklılıklarımızla beraber ilçemizi nasıl daha ileri götürebiliriz gayreti ve çabası içinde olmak istiyoruz. Eğer bunu yapabilirsek Kapaklı’dan meclis üyesi olan hiç kimse Çerkezköy’e gitmez” dedi.

 

 

“KAPAKLI’YI, KAPAKLI’DA YAŞAYANLARIN YÖNETMESİNİ ARZULUYORUM”

 

Kapaklı’yı, Kapaklı’da yaşayanların yönetmesini arzuladığını ve bunun daha doğru olduğuna inandığını söyleyen Çetin, “İnsanların tercihleri, sebepleri olabilir, yer değiştirebilir ama bizim genel anlamda böyle bir sıkıntımız var. Bin 400’den fazla öğretmenimizin sadece 400’ü Kapaklı’da ikamet ediyor, bin tanesi Kapaklı’da ikamet etmiyor. Belediye personelimiz Kapaklı’da ikamet etmiyor, kaymakamlıkta çalışanlar Kapaklı’da ikamet etmiyor. Bizler bunu nasıl tersine çevirebiliriz, Kapaklı’da ikameti nasıl sağlayabiliriz, Kapaklı’ya değer nasıl katabiliriz bunları düşünmemiz lazım. Kısır çekişme, sataşma Kapaklı’ya değer katmıyor, Kapaklı’yı ileriye götürmüyor” ifadelerini kullandı. Başkan Çetin’in konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Yazar Ziya Gökalp ile İdlib şehidimiz Nihat Kara’nın isminin isimsiz parklara verilmesi konulu önerge gündeme alınırken, CHP grubunun “Personel A.Ş. ile Kent A.Ş.’nin gelir ve gider tablosu” ile ilgili soru önergesine ise yazılı olarak cevap verileceği belirtildi.

 

200 KİLOMETRELİK ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPILACAK

 

Toplantıda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da hem meclis üyelerinin yeni yılını kutlarken, hem de 2021 yılında yapılacak olan 200 kilometrelik altyapı çalışması başta olmak üzere diğer çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 

 “BİRLİKTE ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

 

Başkan Kadir Albayrak’ın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız mazbatasını aldığı gün kendisini ziyaret ettim. Altyapıya hızlıca başlamamız gerektiğini ifade ettim. ‘Bu işler biraz meşakkatlidir, halk kazamaya başladığınız ikinci gün tepki verir, bunlara hazır mısınız’ dedi. Ayrıca latife yaparak ‘altyapı yapılan yerlerde başkanlar seçim kaybediyor’ dedi. Ben de ‘ben seçim kaybedeyim hiç önemli değil, Kapaklı’nın altyapı sorunu çözelim’ dedim. Kendisi de talimat verdi. Pınar Bulvarı’nın altyapısı başlatıldı. Erbay Caddesi’ni defalarca kendisine ilettik ve orada da altyapı çalışması başladı. İnşallah sonrasında Turgut Özal Caddesi’nde çalışma yapılacak. Bu bölgeler bizim kanayan yaralarımız. Bunları çözmemiz gerekiyor. Vatandaşımız sitem ediyor ama çok dramatize edecek noktada değil bu. Sabırları dolayısıyla tüm Kapaklı halkına teşekkür ediyorum. 20-25 yıllık sorunları gidermek bugünden yarına çok kolay olmuyor. Ama hep beraber doğru bilgilendirme yaparak bu sorunları birlikte çözeceğiz, birlikte üstesinden geleceğiz” dedi.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

CHP Grubu adına konuşan Halil İbrahim Erkan da büyükşehir belediyesinin Kapaklı’ya yapacağı hizmetleri hızlandırmasını istedi. Başkan Albayrak’ın ayrılmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Fatih Mahallesi 351 ada 24 parselde bulunan 23,78 metrekarelik belediye hissesinin satışının yapılması oybirliğiyle kabul edilirken, yol bakım onarım hizmetlerinde acil müdahale aracı olarak kullanılmak üzere Devlet Malzeme Ofisi’nden 1 adet çift kabin açık kasa kamyonet alımı talebi de oybirliği ile kabul edildi.

 

EMNİYETİN ARAÇ TALEBİ KABUL EDİLDİ

 

Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan 1 adet teknikerin aylık çalışma ücretlerinin belirlenmesi konulu yazının oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından 3 adet dolu kadroda derece değişikliği yapılması konulu yazı da oybirliği ile karara bağlandı. 1 adet boş kadroda unvan ve derece değişikliği yapılması konulu yazının oybirliğiyle kabul edildiği toplantıda Kapaklı Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün talep etmiş olduğu Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet Sedan aracın geçici olarak Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 3 ay süreyle tahsis edilmesi konulu yazı da oybirliği ile kabul edildi.

 

BİR DEFAYA MAHSUS 2 BİN TL ÖDEME YAPILACAK

 

Toplantı 07.01.2021 tarihli meclis toplantısında Plan ve Bütçe komisyonuna sevk edilen pandemi süreci dolayısıyla iş yeri kapanan ve paket servisi yapmayan işletmeler ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi ile devam etti. Komisyonun, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda işyerini kapatmak zorunda kalan ve hiçbir faaliyeti bulunmayan sinema salonu, kahvehane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi ile halı saha işletmecilerinden sosyal yardım kriterlerine uygun olanlara başvurmaları halinde bir defaya mahsus 2 bin TL ödeme yapılması yönündeki kararı meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde de Yazar Ziya Gökalp ile İdlib şehidimiz Nihat Kara’nın isminin isimsiz parklara verilmesi konulu yazı da İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU