Uyuşturucuya geçit verilmedi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Kapıkule Gümrük Kapısı'nda yapılan operasyonda, şüpheli bir TIR'ın dorse tavanının üzerinde oluşturulan gizli bölmeye saklanmÄ

GÜNDEM 3.02.2021 14:07:00 0
Uyuşturucuya geçit verilmedi

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından, Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan ülkemize giriş yapmak isteyen yabancı plakalı bir TIR riskli olarak değerlendirilerek, x-ray cihazına yönlendirildi.

 

DEDEKTÖR KÖPEKLERİ EŞLİĞİNDE TARAMA YAPILDI

 

Şüpheli TIR’ın x-ray taramasında, dorsenin tavanında şüpheli yoğunluğa rastlanması üzerine, arama hangarına alınan TIR’ın, narkotik dedektör köpekler eşliğinde yapılan kontrollerinde, dedektör köpeklerin de x-ray cihazı ile tespit edilen şüpheli bölgelere tepki vermesi sonucu, TIR dorsesinin tavan bölümü incelemeye alındı.

 

UYUŞTURUCULARI TAVANA GİZLEMİŞLER

 

Arama çalışmaları sonucunda, saç levha ile kapatılan dorsenin tavanında oluşturulan gizli bölmede, tamamen plakalar halinde yerleştirilen paketlerin olduğu tespit edildi. Paketlerin içerisindeki maddeden alınan numunenin uyuşturucu test cihazı ile yapılan analizinde, esrar olduğu anlaşıldı.

 

 TIR SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

 

Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı operasyonu neticesinde 230 kilogram ağırlığında, 30 milyon TL değerindeki uyuşturucu maddenin ülkemize girişi engellenirken, TIR sürücüsü gözaltına alındı. Uyuşturucu naklinde kullanılan araca el konulurken, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin olarak yürütülen soruşturmaya devam ediliyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ