Milletvekili Gündoğdu: Tam bir rezalet

Kırklareli ve çevresinde yaşanan yoğun yağış, dere taşması ve Demirköy ilçe girişi Yol Bitti bölgesinde meydana gelen istinat duvarı çökmesi hakkında basın açıklaması yapan CHP Kırklareli M

GÜNDEM 2.02.2021 17:19:00 0
Milletvekili Gündoğdu: Tam bir rezalet

Kırklareli ve çevresinde önceki gün erken saatlerde başlayan ve sabaha kadar devam eden yoğun yağışlar ve dere taşkınlarının başta Alpullu Beldesi olmak üzere Kırklareli ilçe ve beldelerinde maddi zararlara neden olduğunu kaydeden Milletvekili Gündoğdu, “Yoğun sel ve taşkınlar sonucunda can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir. Bölgemizde yaraların sarılması, maddi zararları olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

“SORUMLULAR EN KISA SÜREDE ORTAYA ÇIKARILMALI”

 

Milletvekili Gündoğdu, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ayrıca, Yenice köyü-Demirköy karayolu boyunca devam eden istinat duvarlarında daha önce de defalarca yaşanan, her yağmur sonrası çökme ve kaymalar devam etmektedir. İlgili karayolunda can ve mal güvenliği aylardır sağlanamamaktadır ve vatandaşların can ve mal güvenliği hala tehdit altındadır. 09/12/2020 tarihli, 7/38174 esas numaralı konuyla ilgili TBMM’ye verdiğimiz soru önergemize hâlâ cevap verilmemiştir. Soru önergemizin ardından istinat duvarının her yağmur ve heyelan sonrası farklı yerlerden çökme ve kaymaların devam ediyor olması tam bir rezalet. Sorumsuz, plansız ve kontrolsüz bir şekilde yapılan ve her geçen gün değişik bölgelerde meydana gelen çökme ve kaymaların sorumluları en kısa sürede ortaya çıkarılmalı ve gerekli yasal işlemler yapılmalıdır”

 

Haber / Buse SERİN