Çerkezköy Meclisi şubat toplantısını yaptı

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Şubat ayı toplantısı bugün saat 14.00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Toplantıda bazı gündem maddeleri kabul edilirk

GÜNDEM 1.02.2021 16:20:00 0
Çerkezköy Meclisi şubat toplantısını yaptı

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Mikail Çelik dışındaki meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Toplantıda ilk olarak Veliköy Mahallesi 102 ada 14 nolu parselde belediye hissesinin satışına ilişkin dilekçe görüşülerek gündeme alındı.  Toplantıda çay ocakları ve okul kantinlerine destek verilmesi hakkındaki önerge de görüşüldü.

 

“KAPSAMA GİRMİYOR”

 

Konuyla ilgili konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Okul kantinleri talebini bugün biz de grup toplantısında görüştük. Ancak çay ocakları şuanda açık ve çalışmalarına devam ediyor. Çay ocakları kapanmadı. Bu işin bütününü düşünürken açık olan, faaliyeti devam eden işletmelere dair bir kapsam koymamıştık. Genelge kapsamında kapanan işletmeler demiştik. Dolayısıyla bizim çerçevesinin çizdiğimiz kapsama girmiyor” dedi.

 

“EN GENİŞ YELPAZAYE BİZ DE ULAŞMAK İSTERİZ”

 

Okul kantinleri ile ilgili talebe ilişkin konuşan CHP Meclis Üyesi Bulut Becerik de “Biz geçen oturumda önergeyi verirken aslında yelpazeyi geniş tutalım dedik. Ama hem kanunun sınırı içerisinde kalmaya çalıştık hem de hakkaniyet çerçevesinde belirli kriterler belirledik. Okul kantinleri hepimizin bildiği üzere bir ihale kapsamında alınan ve verilen hizmetler. Bu süreçte okulların kapalı olduğu dönemde haricen bildiğimiz kadarıyla zaten herhangi bir kira ödemiyorlar. Milli Eğitim Müdürlükleri gerekli desteği veriyor. Biz aynı kar marjını kaybettiler gözüyle onlara bir destek vermeye kalkarsak bu sefer diğer sektörlerdeki yelpazeyi daha da genişletmemiz gerekecek. Bu sefer de kanunun belirlemiş olduğu sınırın tamamen dışına çıkacağız. O yüzden okul kantinlerine destek verilmesi, bizim önergemizde belirlediğimiz kriterlere ve hakkaniyet oranına uymadığı düşüncesiyle yerinde görülmedi. En geniş yelpazeye biz de ulaşmak isteriz. Ama belirlediğimiz kriterlere de uymak zorunda olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle olumsuz görüş bildirdik” dedi. Konuyla ilgili konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli de “İlçemizde 41 tane okul kantini var. Kira konusunda destek veriliyor. Ama bu insanlar genelge kapsamında kapalı olduğu için en azından ufak da olsa yanlarında olduğumuzu, destek olduğumuzu belirtmek için bunu dile getirdik. Kira konusunda Milli Eğitim destek veriyor ama bu işletmeler kapalılar. Onlar da ev geçindiriyor. Ufak da olsa belediyemiz destek vermiş olur. Çay ocakları kısmen açık ama onların da şöyle bir derdi var. Mecburiyetten açıklar. Sadece esnafa hizmet veriyorlar. Esnafların bir bölümü zaten kapalı. Elindeki esnafı da kaybetmemek için açık tutuyorlar.  Onları da bu kapsama dahil etmenin doğru olacağını düşünüyorum” dedi.

 

 

“BELEDİYE MECLİSİ BU KARARI KOLAY ALMADI”

 

Bunun üzerine Belediye Başkanı Akay ise “Bu verdiğiniz örnekten yola çıkarsak bugün paket servis olarak hayatlarına devam eden restoranlar, lokantalar gibi bu hatlara da girmiş oluruz. Nasıl çay ocağı eskiden oturan müşterisi varken bugün esnafa çay dağıtıyorsa, restoranlar da bu çerçevede. Biz bu bütçeden bu harcamayı yaparken genelgede kapatma şartını öngördük. Belediye meclisi bu kararı kolay almadı. Bizim aldığımız karar örnek kararlardan bir tanesidir. Örnekleri var ancak bu çerçevede para ödeyen tek belediyeyiz diyebilirim etrafımızla alakalı. Dediğiniz örnekten yola çıkarsanız yelpaze çok genişler” dedi. Yapılan konuşmaların ardından ilgili önerge gündeme alındı.

 

KOMİSYON ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK

 

Doğrudan teminlerle ilgili önergenin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde Kent Estetik Kurulu Kararlarından 4 numaralı kararla ilgili komisyon raporu görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Komisyon Başkanı Gökay Keleşoğlu, “Bu madde tabelalarla ilgili madde. Bununla ilgili belediyemiz bir tabela yarışmasına katıldı. Bu yarışmanın sonucu geçen ay gelecekti ama pandemi dolayısıyla bir ay ertelenmiş. 15 Şubat gibi yarışmanın sonuçları gelecek. Oradan aldığımız verilerle komisyonumuz tekrar toplanıp bununla ilgili nihai kararı verecek” dedi. Komisyon çalışmalarının devam etmesinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, sözleşmeli personel ücret tavanı hakkındaki yazı görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Toplantı, Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi 51. Sokak’ta bulunan parka Şehit Ilgar Özkan isminin verilmesi talebinin görüşülmesi ile devam etti. Diyarbakır’da 25 Kasım 2005’te araç ile nöbet kulübesinin taşınması esnasında, devrilmemesi için tuttuğu nöbet kulübesinin yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu şehit olan Ulş.Er Ilgar Özkan’ın isminin Kızılpınar’daki parka verilmesi talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

EK BÜTÇE YAPILMASI KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

 

İşletme Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından,  ek bütçe 2 milyon 500 bin TL ek bütçe yapılması konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantı, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün yönetmelik konulu yazısının görüşülmesi ile devam etti.  İlgili gündem maddesinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün plan değişikliği konulu yazısı görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Meclis toplantısının 8’inci gündem maddesinde de belediye hisselerinin satılması konusu görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 325 ada 4 nolu parselde bulunan 171,15 metrekare belediye hissesi ile Veliköy Mahallesi 102 ada 14 nolu parselde bulunan 117,80 metrekarelik belediye hissesinin satılması talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Toplantının son gündem maddesinde çay ocakları ve okul kantinleri ile ilgili önerge görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Perşembe günü saat 14.00’da yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU