Yeni ekipmanlar kamuoyuna tanıtıldı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görev yapan İtfaiye erleri için alınan yeni ekipmanları kamuoyuna tanıttı.

GÜNDEM 1.02.2021 15:40:00 0
Yeni ekipmanlar kamuoyuna tanıtıldı

İtfaiye Müdürlüğü’ne alınan Hareketsizlik Sensörü ve Otomatik Yangın Söndürme Topu hakkında bilgi veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İtfaiyenin en  önemli ve en öncelikle görevi can ve mal kaybını önlemek. Tabi ki itfaiyeci arkadaşlarımız çok uzun yıllardır bu işi yapıyorlar deneyimliler, tecrübeliler. Edirne’de her yıl yüzlerce yangına müdahale ediyorlar. Bu yangınlarda ilk önceliğimiz bir can kaybı olmaması. Canla ilgili bir problem, bir sıkıntı yoksa diğer önceliğimizde yangının etrafa sıçramadan söndürülmesini sağlamak. Tabi bu aşamada itfaiyecilerin güvenliği çok önemli. Çünkü yangının ortasında bir taraftan da kendi canlarını korumak zorundalar. Can güvenliğinin sağlanmasına yönelik aparatların alınmasında günümüz çağdaş itfaiyeciliğin en önemli unsurları arasında, bugün Türkiye’deki 9. Belediye olarak, bu aparatları kullanmaya başlayacağız” dedi.

 

 

 TATBİKAT YAPILARAK TANITILDI

 

Ekipmanlar ise tatbikat yapılarak tanıtıldı. Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel, “Bu ekipmanlarımızdan birisi Hareketsizlik Sensörü, diğeri de bir yangın topu. Kişisel Hareketsizlik Sensörü, personelimiz 20 saniye hareketsiz kaldığında sinyal veriyor. Ve yanında çalışan diğer arkadaşlarının müdahalesini sağlıyor. Ekiplerimiz, ilk olarak kendilerini koruyabilmesi gerekiyor ki, içerdeki yaşayanlara müdahale edebilsin.   Otomatik Yangın Söndürme Topu da alevle temas ettiğinde patlayarak, 8 metreküpe kadar yangınları söndürebiliyor. Aldığımız olduğumuz bütün elbiseler, kask, başlık bile koruyor. Hepsi 450 derece ateşe dayanıklı. Sırtında alev almıyor. 4 bariyerli. Vücut direncini koruyor” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA