"Her ilçemiz ihtiyacı olan hizmeti almaktadır, alacaktır"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın Tekirdağ'ın 11 ilçesinde yapılan proje ve yatırımları basın mensuplarıyla paylaşmak adına 11 ilçe belediye başkanı ile birlikte düzenl

GÜNDEM 31.01.2021 16:34:00 0

Süleymanpaşa Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ortak basın toplantısına; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'in yanı sıra TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu katıldı.

 

 “11 KULVARDA BİRDEN KOŞUYORUM”

 

Toplantıda açılış konuşmasını Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel yaptı. Yüksel, Süleymanpaşa Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar ile ilgili sunum eşliğinde basın mensuplarına bilgi verdi. Başkan Yüksel'in ardından kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben, diğer belediye başkanları gibi tek kulvarda değil 11 kulvarda birden koşuyorum. Tekirdağ sürekli göç alan ve nüfusu hızla artan bir ilimiz. Biz de büyükşehir belediyesi olarak siyasi parti ayrımı gözetmeksizin 11 ilçemize de eşit mesafedeyiz ve en kaliteli hizmeti en hızlı bir şekilde halkımıza ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz. Bu bağlamda her ilçemiz ihtiyacı olan hizmeti almaktadır, alacaktır. Göreve geldiğimiz günden bu yana Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ilimize 2,5 Katrilyonluk yatırım yaptık. Ancak yeterli değil. Güçlü bir Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağ'ın şimdiye kadar alamadığı yatırım ve hizmetleri Tekirdağ'a kazandırmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADILAR

 

Başkan Albayrak, Süleymanpaşa’ya 2014 Nisan ayından bu yana TESKİ olarak 833 kilometre altyapı çalışması ile yaklaşık 508 Milyon TL, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak da yaklaşık 284 Milyon TL olmak üzere toplam 792 Milyon TL yatırım yaptıklarını belirterek, “Önümüzdeki 3 yıl boyunca da tüm ilçelerimize olduğu gibi Süleymanpaşa'ya da gerekli yatırımları yapacağız" dedi. Toplantıda TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu tarafından 1 Nisan 2014  - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleştirilen yatırımlar ile ilgili sunum eşliğinde basın mensuplarına bilgi verildi. Daha sonra Başkan Kadir Albayrak ve Cüneyt Yüksel basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Haber / Buse SERİN