Son 2 yılda 33 kilometrelik altyapı çalışması yapıldı

İlçenin dört bir yanında alt ve üstyapı seferberliği başlatan Lüleburgaz Belediyesi, geçtiğimiz yıl 10 kilometre yeni yol yapımı, 5 kilometre yeni yol açma, 4 kilometre engelli erişimine uygun kaldırım

GÜNDEM 31.01.2021 16:32:00 0
Son 2 yılda 33 kilometrelik altyapı çalışması yapıldı

Lüleburgaz Belediyesi’nin pandemi sürecinde yeni asfalt yol yapımından içme suyu hattına, bisiklet yolundan yağmur suyu hatlarına kadar çok sayıda çalışmaya imza attığını kaydeden belediye yetkilileri, üstyapı ve altyapıda son iki yıla ait çalışmaları sıraladı.

 

BİSİKLET YOLU PROJESİ DİKKAT ÇEKEN PROJELERDEN OLDU

 

2020 yılı içerisinde 2 bin metre bitümlü temel, 6 bin 230 metre binder ve 6 bin 630 metre aşınma asfalt tabakası olmak üzere toplamda 10 kilometre yol yapıldığını kaydeden yetkililer, “Bununla birlikte 30 bin metrekare alanda sathi kaplama ile 5 kilometre de yol yapım çalışması gerçekleştirildi. Bununla da kalmayan ekipler aralarında Pınarhisar’ı Edirne Caddesi’ne bağlayacak alternatif yolun da bulunduğu toplam 5 kilometre yol açma çalışması yaptı. Fen İşleri Müdürlüğümüzün 2020 yılında dikkat çeken çalışmalarından birisi de bisiklet yolu projesi oldu. Belediyemizin bisiklet kullanımını artırmak, karbon ayak iziyle birlikte karbon emisyonunu en aza indirmek için başlattığı bisiklet yollarının ilk etabı tamamlandı. Bu kapsamda ekipler Özgürlük Caddesi’nde gidiş-geliş 2 bin metre modern bisiklet yolu yapımı gerçekleştirdi” dedi.

 

TEMİZLİK İŞLERİ BİNASINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

 

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin Belediye Meydanı’ndaki mevcutta 375 metrekare sert zemin alanı bulunan havuzun daha tasarruflu, çevreci ve sürdürülebilir olması için 138 fıskiyeyi 46 adete düşürdüğünü belirten yetkililer, “Bununla birlikte 412 metrekare kalan sert zemin alanın 376 metrekaresi yumuşak zemin haline getirildi. Ekiplerimiz yol yapım çalışmalarının yanı sıra temizlik personelimizin daha iyi imkanlarda dinlenebileceği, içerisinde yemekhane, soyunma kabinleri ve dinlenme alanlarının bulunduğu Temizlik İşleri Binası’nda çalışmalarını sürdürüyor. Her geçen gün modern bir görünüm kazanan bina tamamlandığında temizlik personelinin konforlu kullanım alanlarından biri olacak. Tüm bunlarla birlikte Fen İşleri Müdürlüğümüz, kente daha estetik bir görünüm kazandırması amacıyla 160 adet çeşitli ebat ve ölçülerde beton bank ve 5 adet güneş enerjili bank alımı gerçekleştirdi. Ayrıca 30 adet de beton karkas çöp kutusu ile 30 adet çiçeklik alımı yaptı” dedi. 

 

“GENÇLİK PARKI KAFETERYASI, MODERN GÖRÜNÜMLE HİZMETE SUNULDU”

 

Yetkililer, “Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz kent merkezindeki çalışmaların yanı sıra tamamlandığında Trakya’nın çekim merkezlerinden biri olacak olan Kent Ormanı’nın çevresini tel çitle kapatarak bölgeyi koruma altına aldı. Giriş ve çıkışları bölgelerini düzenleyen ekipler toplam 3 bin 95 metre tel çit çekimi gerçekleştirdi. Tüm bunlarla birlikte Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz belediyeye bağlı tesislerde ve vatandaşın bulunduğu kamusal alanlarda toplam 4 kilometre uzunluğunda engelli bireylerin kullanımına uygun taş döşemesi işini gerçekleştirdi.  2020 yılında yapımı tamamlanan bir diğer yer ise Gençlik Parkı Kafeteryası oldu. Kentin çekim merkezlerinden biri olan Gençlik Parkı’na modern bir yüz kazandırmak isteyen ekipler, hummalı bir çalışma sonucunda Gençlik Parkı Kafeteryası’nı tamamen modern bir görünümle hizmete sundu” ifadelerini kaydetti.

 

Haber / Ruşa ELMA