Tekirdağ'da aşı olanların sayısı 20 bine dayandı

Türkiye'de koronavirüs salgınında toplumsal bağışıklama için hayata geçirilen aşı programına göre, 75 yaş üzerindeki vatandaşlara da, bugün itibariyle aşı yapılmaya başlandı. 75 yaş ?

GÜNDEM 28.01.2021 17:31:00 0
Tekirdağ

Ülkemizde 13 Ocak’ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve bilim kurulu üyelerinin ilk doz koronavirüs aşısı yaptırmasının ardından 14 Ocak’ta sağlık çalışanları ile başlayan aşı süreci devam ediyor.

 

AŞI SÜRECİ DEVAM EDİYOR

 

Sağlık çalışanlarının aşılanmasının ardından öncelik sıralamasına göre diğer vatandaşların aşılanmasına geçilirken, 19 Ocak'ta huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile onların bakımından sorumlu kişiler ve 90 yaş üzeri vatandaşlar için aşılama çalışmaları başladı. 21 Ocak'ta da 85 yaş üzerindeki vatandaşlar evlerinde aşılanmaya başlanırken, eczane ve ecza deposu çalışanları ile eczacılık fakültelerinin stajyer öğrencilerinden isteyenler de aşı oldu.

 

75 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLARA AŞI YAPILMAYA BAŞLANDI

 

Aşılama programı kapsamında 25 Ocak itibarıyla 80 yaş üzeri vatandaşların aşılanmasına başlanırken, bugün itibariyle de yeni bir adıma geçilerek 75 yaş ve üzeri vatandaşlara aşı yapılmaya başlandı. 75 yaş üzerindeki vatandaşlar "mhrs.gov.tr" ve "enabiz.gov.tr" siteleri ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi, e-Nabız mobil uygulamaları ve "Alo 182" hattı üzerinden randevu alarak aile hekimliklerinde ya da hastanelerde aşı olabiliyor.

 

AŞI YAPILANLARIN SAYISI 20 BİNE DAYANDI

 

Ülke genelinde 14 Ocak’tan bu yana koronavirüs aşısı yapılan toplam kişi sayısı bugün saat 17.20 itibariyle 1 milyon 689 bini geçerken, Tekirdağ’da da koronavirüs aşısı yapılan kişi sayısı da saat 17.20 itibari ile 19 bin 776’ya ulaştı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU