Atatürk büstlerini onaran gönüllü vatandaşlara plaket

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de merkeze bağlı 37 köyde kapatılan köy okullardaki Atatürk büstlerinin bakım, onarım ve çevre düzenlemesine katkıda bulunan gönüllü vatandaşlara plaket

GÜNDEM 28.01.2021 15:11:00 0
Atatürk büstlerini onaran gönüllü vatandaşlara plaket

Edirne Belediye Nikah Salonu’nda düzenlenen plaket töreninde, tüm dünyanın zor günlerden geçtiğini kaydeden Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Benim sevdiğim bir laf var. Güzel bir sözdür, “Allah sevdiği kulunu zorla imtihan edermiş” Bu dönem böyle oldu. Bizim kuşak, sizden önceki kuşak, sizler belki de 100 yılda bir olan sıkıntılara denk geldik. Ama zorluluk derecesi arttıkça dayanmanın da gücü artar, daha değerli, daha kıymetli bir hale gelir. Elbette bütün dünya ile birlikte şehrimizde de sıkıntılar var; yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Ama el birliğiyle bunun da üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

 

 “O IŞIĞINIZ HİÇ SÖNMESİN”

 

Gönüllü vatandaşların böyle zor günlerde çok güzel bir birliktelik oluşturduğunu belirten Gürkan, “Belediyeyle hiç ilginiz olmadan, tamamen gönüllü olarak, içinizden gelerek, yüreğinizden gelerek, köylerimizde çok uzun yılladır okullarımızın kapanması nedeniyle bakımsız kalan bütün Atatürk büstlerini o yüreğinizdeki Atatürk sevgisiyle, coşkusuyla, heyecanıyla, bağlılığı ile pırıl pırıl yaptınız. Atatürk’ümüzün yüzünü güldürdünüz,  Allah sizin de yüzünüz gülsün. O ışığınız hiç sönmesin. Güzel yüreklerinizdeki o sevgi, Atatürk, Cumhuriyet, demokrasi ve Türkiye aşkı hiç sönmesin. Hepinizin o kocaman alınlarından öpüyorum. Burada yaptığınız iş çok büyük, ortaya koyduğunuz dayanışma gerçekten çok değerli. Vardığınız sonuç mükemmel. Ama hepsinden daha da güzeli sizden sonrakilere örnek olduğunuz” ifadelerini kullandı.

 

“ATATÜRK’ÜMÜZÜN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜNÜZ”

 

Başkan Gürkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Atatürk’ün büstleri ki onlar put değil bazıları put demeye çalışıyor. Biz Atatürk’e tapmıyoruz. Biz Atatürk’e bize verdikleri için, bu ülkeye ve bu ülke insanlarına kazandırdıkları için sadece saygımızı ifade etmek için o büstleri kullanıyoruz. Bizim ki tapınma değil. Hepimiz Allah’ın kullarıyız. Biz nereye tapacağımızı biliriz. Biz Allah’tan başkasına tapmayız ama Atatürk’e sevgimiz ve saygımız var. Bu toprakları koruduğu için. Bu toprakları düşmanlardan emperyalistlerden kurtardığı için. Bu milleti bağımsız yaptığı için; tam bağımsız Türkiye’yi kurduğu için saygımız ve sevgimiz hiç bitmeyecek. O yüzden siz Atatürk’ümüzün yüzünü güldürdünüz Allah sizin de yüzünüzü hep güldürsün” dedi. Belediye Başkanı Recep Gürkan, daha sonra kapatılan köy okullarındaki Atatürk büstlerinin bakım, onarım ve çevre düzenlemesi projesine katkıda bulunan gönüllü vatandaşlara plaket takdim etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ