Ormancılar kar molası verdi

Trakya Bölgesi'nde etkili olan ve yüksek kesimlerde 30 santimetreyi bulan kar, Saray'ın Sefaalan Mahallesi'nde ormanda izinli ağaç kesimi yapan işçileri olumsuz etkiledi. Muhtar Mehmet Özden, mahallede bulunan odu

GÜNDEM 28.01.2021 13:54:00 0
Ormancılar kar molası verdi

Sefaalan Mahallesi'nde geçimlerini ormandan odun keserek sağlayan vatandaşlar kar yağışından olumsuz etkilendi. Ağaç kesmek için izinli olarak gittikleri ormanda kar nedeniyle kesim yapamayan işçiler, daha önceden kestikleri ve üzerleri karla kaplanan ağaçlar üzerinde de çalışamadı.

 

KAR KALINLIĞI YÜKSEK KESİMLERDE 30 SANTİMETREYİ BULDU

 

Sefaalan Mahallesi Muhtarı Mehmet Özmen, “Mahallemizde birçok aile odunculuk yaparak geçimini sağlıyor. Kar yağışı nedeniyle çalışamadılar” dedi. Orman işçilerinin çalışmalarına ara verdiğini anlatan Özmen, "Salı günü sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı, öğle saatlerinde etkisini artırdı. Yüksek kesimlerde 20 ile 30 santimetreye kadar çıktı. Mahallemizde bulunan oduncu ve ormancılar da işlerine ara vermek zorunda kaldı. Yollarda ise kar küreme ve tuzlama çalışması yapıldı. Şu an için bir sıkıntı yok" ifadelerini kullandı.  

 

Haber / Menşure KARDEŞ