Trakya'ya beklenen kar yağdı

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren Trakya'ya beklenen kar yağdı. Salı gecesi başlayan kar yağışı dün de Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde etkisini sürdürdü. Trakya beyaza bürü

GÜNDEM 27.01.2021 16:55:00 0
Trakya

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarının ardından Trakya’da beklenen kar yağışı, Salı günü gece yarısı başlarken, dün de etkisini sürdürdü.

 

 

ÇOCUKLARIN KAR KEYFİ

 

Tekirdağ’da Malkara ve Hayrabolu ilçelerinin yüksek kesimleri ile Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Çorlu, Ergene ve Marmaraereğlisi de kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. Çerkezköy’de kar yağışı dolayısıyla pek çok bölgede kartpostallık görüntüler ortaya çıkarken, karın keyfini ise en çok çocuklar çıkardı. Parklarda kartopu oynayan çocuklar kardan adam yapmayı da ihmal etmedi. Kar yağışı dolayısıyla herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Çerkezköy Belediyesi ekipleri, buzlanmaya karşı solüsyon ve tuzlama çalışmaları yaptı.

 

KAPAKLI’DA DA ETKİLİ OLDU

 

Kar yağışı Kapaklı’da da etkili oldu. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tüm Trakya’da etkili olan ve ilçemizde de etkisini kısa sürede gösteren kar yağışının ardından ana caddeler ve üst geçitlerde tuzlama çalışması yaptı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “İlçemizde uzun bir aranın ardından ilk kez bu kadar etkili bir kar yağışı yaşanıyor. Belediyemiz, uyarılarının ardından tüm ekipman ve personelleri ile hazırlandı. Bugün de kar yağışının ardından olumsuz bir durum ile karşılaşmamak için çalışmalarımız başladı ve 24 saat aralıksız olarak devam edecek” dedi.

 

 

KÜREME VE TUZLAMA ÇALIŞMALARI YAPILDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de, kar yağışının başladığı andan itibaren çok sayıda iş makinesi ve personel ile küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Yollarda kar birikmesi, buzlanma, don ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı çalışmaların hızlı ve etkin bir şekilde yapılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kriz Masası oluşturulurken, ekipler ana arterlerde ve ara sokaklarda vatandaşların sıkıntı yaşamaması için tuzlama ve küreme çalışması yaptı.

 

 

177 PERSONEL GÖREV ALDI

 

Çalışmalarda 15 karla mücadele ekibi, 61 makine ve 177 personelin görev aldığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ’da etkisini gösteren kar yağışının başladığı anlardan itibaren ulaşım alanında yaşanabilecek aksamaların önüne geçebilmek amacıyla küreme ve tuzlama çalışmalarımızı başlattık. Hava durumu tahminlerini takip ederek bundan sonra da yaşanabilecek yağışlar öncesinde gerekli tedbirleri almaya ve hazırlıklı olmaya devam edeceğiz," dedi.

 

 

KAR KALINLIĞI 10 SANTİMETREYİ BULDU

 

Kar yağışıyla birlikte Edirne de beyaza bürünürken, yüksek kesimlerde kar kalınlığının 10 santimetreyi bulmasıyla Karayolları ekipleri, yollarda küreme çalışması başlattı. Türkiye’nin Bulgaristan'a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları güzergahındaki uluslararası karayollarında çalışmalar yapılırken, Edirne Belediyesi ekipleri de kent merkezinde buzlanan yollarda tuzlama çalışması yaptı. Edirne İl Özel İdaresi ekipleri de kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarını sürdürdü. Edirne'nin Keşan ilçesinde de sabaha karşı başlayan kar yağışı, etkisini sürdürdü. Hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düştüğü ilçe merkezinde vatandaşlar karın keyfini yaşarken, sürücüler ise zaman zaman trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Keşan Belediyesi ile Karayolları ekipleri, yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

 

KIRKLARELİ KAR ALTINDA

 

Kırklareli'de ise kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu. Meteoroloji'nin 'turuncu' uyarı verdiği Kırklareli’de Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nda kar kalınlığı 3, Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde ise 5 santimetreyi buldu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU