Kira ve gelir kaybı desteği başvuruları yeniden başladı

Esnaf ve sanatkarlara verilecek olan gelir kaybı desteği ve kira desteği için başvurular 11 Ocak'ta sona ermişti. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlerine yönelik kira ve gelir kaybı d

GÜNDEM 26.01.2021 12:33:00 0
Kira ve gelir kaybı desteği başvuruları yeniden başladı

Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Pekcan, “Bakanlığımıza ulaşan talepler üzerine esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerine yönelik kira ve gelir kaybı desteklerine yeniden başvuru imkanı sağlıyoruz. Buna göre destekten yararlanma şartlarını taşıyan; fakat başvuruda bulunmayan esnafımız, başvurularını bugünden itibaren 31 Mart 2021 saat 23.59’a kadar e-devlet üzerinden yapabilecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

“TÜM DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

 

Başvuru süresinde başvuru yapamayan esnaf ve sanatkarların 31 Mart saat 23.59’a kadar e-devlet üzerinden başvuru yapabileceğini kaydeden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, oda olarak hem Çerkezköy hem de Kapaklı’da faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara başvuru sürecinde tüm desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, esnaf ve sanatkarların başvuru sürecinde Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile odanın Kapaklı’daki şubesinden destek alabileceğini dile getirdi.

 

BÜYÜKŞEHİRLERDE 750 TL, DİĞER YERLERDE 500 TL

 

22/12/2020 tarihli ve 3323 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereği yürürlüğe konulan, 24/12/2020 tarihli ve 31344 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Programı ve Uygulama Esasları Hakkında Tebliğ” kapsamında belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen başvuru sahiplerine 2021 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayacak şekilde aylık 1000 TL gelir kaybı kapsamında hibe desteği; gelir kaybı desteğinden faydalanabilecek gerçek kişilerin vergi sicil kayıtlarına göre esas faaliyetlerini yürüttükleri iş yerlerinin kira olması halinde, 3 ay boyunca büyükşehir belediyelerinde aylık 750 Türk Lirası, diğer yerlerde aylık 500 Türk Lirası kira desteği sağlanacak. İş yeri kira bedelinin kira desteği tutarının altında olması durumunda iş yeri kira tutarı kadar kira desteği ödenecek. 11 Ocak’a kadar başvuru yapan esnaf ve sanatkarlara gelir desteği ödemeleri 20 Ocak’tan itibaren yapılmaya başlanırken, yeni başvuru yapacak esnaf ve sanatkarlara da yapılacak değerlendirmenin ardından ödeme yapılacağı belirtildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU