Büyükşehirden Çorlu'ya 493 milyon TL'lik yatırım

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 11 ilçede belediye başkanları ile planladığı ortak basın toplantılarının ilkini Çorlu'da yaptı. Başkan Albayrak, geride bıraktıklar

GÜNDEM 26.01.2021 12:04:00 0
Büyükşehirden Çorlu

Önceki gün Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde düzenlenen toplantının açılışı konuşmasını yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak öncülüğünde yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere basın mensupları ile bir araya geldiklerini belirtti.

 

CİDDİ BİR HİZMET AKSAMASI YARATTI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, 2020 yılında çok aktif bir çalışmayı programladıklarını, fakat Mart ayında başlayan pandeminin, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde, Tekirdağ’da ve tüm birimlerde ciddi bir hizmet aksaması yarattığını belirtti. Özellikle, pandemi açısından en yoğun dönem olan 15 Mart ile 2 Haziran tarihleri arasında hizmetlerin tamamını pandemi ile mücadeleye ayırdıklarını söyleyen Başkan Albayrak, 2 Haziran sonrasında sanki hastalık bitmiş gibi herkesin rahatlamasının ardından tekrar ikinci pik döneminin başlamasıyla da Mart ve Kasım ayları arasında ciddi bir çalışma yapamadıklarını söyledi.

 

 

“ÇOK AKTİF BİR ÇALIŞMA PROGRAMI BAŞLATACAĞIZ”

 

2021 yılında aşıların vurulmaya başlamasının verdiği cesaretle birlikte çok aktif bir çalışma programını başlatacaklarını kaydeden Albayrak, “Bu vesile ile 11 ilçemizin tamamında basın mensuplarımızla bir araya gelerek ilçelerimizde yapılan çalışmaları paylaşmak ve değerlendirmek istedik. Bu toplantılara da hem nüfusu hem de sosyo-ekonomik durumu itibariyle Çorlu ilçemizden başladık” dedi.

 

“TÜM İLÇELERİMİZE EŞİT MESAFEDEYİZ”

 

Başkan Albayrak, geride kalan dönemde tüm ilçelerde olduğu gibi Çorlu'da da önemli çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimize eşit mesafedeyiz. Tüm ilçelerimizde ihtiyaçlar ve planlamalar doğrultusunda yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

“493 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPTIK”

 

Geride bıraktıkları süreçte TESKİ olarak Çorlu'da 273 kilometre uzunluğunda altyapı yatırımı ve buna bağlı olarak 225 milyon TL yatırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak da 268 milyon TL olmak üzere toplam 493 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini söyleyen Albayrak, “2021 yılı ile birlikte pandemi sürecinin de etkilerinin azalmasıyla birlikte yatırım ve projelerimize hız vereceğiz” dedi. “Önümüzdeki 3 yıllık süreçte bizi izlemeye devam edin” diyen Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçeleri ile birlikte Tekirdağ için çalışmaya devam ettiğini dile getirdi.

 

 

YATIRIMLARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİLER

 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu ve TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz tarafından 1 Nisan 2014 - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ'nin Çorlu’da yaptığı yatırımlarla ilgili bilgilendirmesinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ortak Basın Toplantısına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu’nun yanı sıra daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ