Prof. Dr. Öz için coğrafi işaret alan 'deva-i misk' helvasını hazırladı

Edirneli şekerleme ustası Arif Meriç, Amerika'da yaşayan ünlü Türk Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'e göndermek üzere, geçtiğimiz günlerde coğrafi işaret alan kentin ünlü lezzeti, şifa kaynağÄ?

GÜNDEM 24.01.2021 16:21:00 0
Prof. Dr. Öz için coğrafi işaret alan

Edirne'nin tarihi lezzeti deva-i misk helvasının geçtiğimiz günlerde coğrafi işaret almasının ardından, şekerleme ustası Arif Meriç, Amerika'da yaşayan ünlü Türk Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz için şifa kaynağı 'deva-i misk' helvası hazırladı. Meriç, amaçlarının şifa kaynağı helvayı tüm dünyaya duyurmak olduğunu belirterek, Türk bayrağı motifli helvayı bilim insanlarının da anlatmasının önemli olduğunu dile getirdi.

 

“DÜNYANIN GÖZÜ KULAĞI EDİRNE’DE”

 

Deva-i misk helvasının 41 çeşit baharatla yumurta akı ve baldan hazırlanan şifa kaynağı bir besin olduğunu kaydeden Meriç, "Tarihi helvamız coğrafi işaret aldıktan sonra bu lezzet tüm dünyayı sardı. Dünyanın öbür ucunda bizi gururlandıran Mehmet Öz hocamız için Türk bayrağı motifli helva hazırladık. Kendisine buradan bu helvamızı göndereceğiz. Özellikle son dönemde deva-i misk helvasında talep patlaması yaşıyoruz. Bu helvayı bizim anlatmamızın yanında bilim insanlarının anlatması da çok önemli. Biz, bu güzel nimeti kendilerine gönderiyoruz. Dünyanın gözü kulağı Edirne'de, bu şifalı helvanın peşinde. Dünyada eşi benzeri olmayan bir tatlı çeşidi" ifadelerini kullandı. Helvayı Öz'e ulaştıracak Refik Boz ise kentin tanıtımının önemine vurgu yaparak, helvanın tüm dünyaya duyurulmasını istediklerini belirtti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ