"Alpullu'da 2020 yılında 25 bin 100 ton şeker üretildi"

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Babaeski'ye bağlı Alpullu beldesinde ülkemizin ilk şeker fabrikası olma özelliğine sahip Alpullu Şeker Fabrikası'nı gezerek, incelemelerde bulundu. Vali Bilgin, Alpullu Şeke

GÜNDEM 24.01.2021 15:49:00 0

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Babaeski’ye bağlı Alpullu beldesinde şeker fabrikasını ziyaret etti.

 

“ÜLKE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR”

 

Ziyaretten sonra açıklama yapan Vali Bilgin, 2020 yılında fabrikada 213 bin ton pancar işlenerek, 25 bin 100 ton şeker üretildiğini belirtti. Bilgin, fabrikanın bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlamaya devam edeceğini ifade etti.

 

“213 BİN TON PANCAR İŞLENDİ”

 

Vali Osman Bilgin, fabrikada geçmiş dönemlerde üretimin yavaşladığı, hatta durduğunu hatırlatarak, "Bu yıl 213 bin ton pancar işlenerek 25 bin 100 ton şeker üretilmiş olup, 55 bin ton pancar küspesi ortaya çıkmıştır. Fabrika sadece Alpullu, Babaeski ilçemiz değil tüm Trakya bölgesinden pancar almaktadır. Fabrikamızın yatırım alanlarının genişleyerek hem ek fabrikaların kurulması hem de bölge halkına istihdam sağlayacaktır. Fabrika bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır. Biz her zaman vatandaşımızın yanındayız" ifadelerini kullandı. Vali Bilgin ayrıca, Alpullu Şeker Fabrikası’nı modernize ederek Türkiye ve bölge ekonomisine kazandıran, pancar üreticisine ve milletin hizmetine sunan yetkililere de teşekkür etti.

 

Haber / Buse SERİN