Belediye, 21 noktaya beslenme istasyonu yerleştirdi 

Çerkezköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sokaktaki can dostlarımız için 21 farklı noktaya beslenme istasyonları yerleştirdi. Önümüzdeki günlerde beslenme is

GÜNDEM 19.01.2021 18:23:00 0
Belediye, 21 noktaya beslenme istasyonu yerleştirdi 

Çerkezköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde sokak hayvanları için besleme istasyonlarının sayısını artırdı.

 

 “PERİYODİK OLARAK MAMA TAKVİYESİ YAPIYORUZ”

 

 Sokak hayvanlarının Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde aşılarının ve bakımlarının yapıldığını, sonrasında da kanunlar gereği alındıkları yerlere bırakıldıklarını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sevimli dostlarımız için kentimizin 21 farklı noktasında besleme istasyonları oluşturduk. Bu besleme istasyonlarımıza da periyodik olarak mama takviyesi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“TESPİT EDİLEN UYGUN NOKTALARA MONTE EDECEĞİZ”

 

“Vatandaşlarımızdan minik dostlarımız için oluşturduğumuz besleme istasyonlarını koruyup kollamalarını istiyoruz” diyen Başkan Akay, “İhtiyaç olması halinde farklı noktalara da besleme istasyonu monte edilebilecek. İlerleyen günlerde besleme istasyonu sayısını daha da arttıracağız. Ayrıca Çerkezköy Gönüllü Arama Kurtarma ekiplerince hazırlanan besleme kapılarını da tespit edeceğimiz uygun noktalara monte edeceğiz. Özellikle kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanları için vatandaşlarımız da evlerinin önüne bir kap mama ve su koyarak destek olabilirler. Ayrıca araçlarımızı çalıştırmadan önce de, altında olması muhtemel minik dostlarımızın zarar görmemesi için kaputa vurmayı unutmayalım" şeklinde konuştu.

 

Haber / Ruşa ELMA