'Geçmiş, Şimdi Kepirtepe' fotoğraf sergisi açıldı

Fotoğraf sanatçısı Eren Görgülü'nün Kepirtepe Köy Enstitüsü'nün geçmişle bugünkü halini aynı fotoğraf karesinde birleştirdiği "Geçmiş, Şimdi Kepirtepe" isimli f

GÜNDEM 19.01.2021 13:13:00 0

“Geçmiş, Şimdi Kepirtepe” isimli fotoğraf sergisi Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası’nda sergilenmeye başlandı. Sergiyi Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de ziyaret etti. Serginin kurucusu Eren Görgülü’den resimler hakkında bilgi alan Başkan Gerenli, Görgülü’ye çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

 “KÜLTÜREL BELLEĞİN YENİDEN CANLANMASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 

Kepirtepe’nin 1930 ve 1950’li yıllar arasındaki Köy Enstitüsü dönemine ilişkin fotoğraflara ulaşmaya çalıştığını söyleyen Görgülü, fotoğrafların insanlara geçmişi hatırlattığını belirterek, “Kepirtepe’nin 1930 ve 1950’li yıllar arasında Köy Enstitüsü dönemine ilişkin fotoğraflara ulaşmaya çalıştım. Fotoğraflar geçmişi hatırlamamızda bize her zaman yardımcı olan ögelerden biridir. Aynı zamanda kültürel belleğin de yeniden canlanması için de çok önemlidir” dedi.

 

 

“TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KURUM”

 

Fotoğraf sanatçısı Görgülü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada o günleri, günümüzdeki hallerini aynı açıdan çekip ortaya kültür çalışması çıkarmak istedim. Benim yaşadığım şehir de Lüleburgaz. Geçmişle günümüzü birleştirdim. O zamandan bugüne kadar olan değişimi de görüyoruz. Fotoğraflarda o zamanki insanların nasıl canla başla çalıştığını görüyoruz. Bizim tarihimiz açısından burası çok önemli bir yer. Lüleburgaz Kepirtepe Köy Enstitüleri Türkiye için çok önemli bir kurum. Biz de hem geçmişi hatırlatalım hem de tarihimize nasıl sahip çıktığımızı hani derler ya iğneyi kendine batır diye, ben de öyle bir hatırlatma yapmak istedim”

 

Haber / Buse SERİN