EYT'lilerin imza kampanyasına İYİ Parti'den destek

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği'ni (TRAK-EYT) ziyaret ederek, EYT'lilerin başlattığı 5 milyon imza kampanyasına destek verdi. İYİ Parti Ã?

GÜNDEM 15.01.2021 12:36:00 0
EYT

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte önceki gün saat 16.00’da Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Erdal Öztürk’ü ziyaret etti.

 

“EYT’LİLER SEÇİM İÇİN BİR ARAÇ DEĞİLDİR”

 

İlçe Başkanı Erseçkin, “Biz bu süreç içerisinde sahadayız. Sahada da bizim en fazla karşılaştığımız şey emeklilikte yaşa takılanlar. Bu toplumda bu insanların mağdur olduğuna gerçekten inanıyoruz. Biz her dönemde şunu söylüyoruz hedefimiz o popülasyonu yakalamak değil, gerçekten mağdur olan her insanın her vatandaşın yanında olmak. Türkiye’de maalesef üzülerek söylüyorum, kendi adıma da söylüyorum ben de bir EYT’liyim, aynı zamanda bu derneğin bir üyesiyim. Bundan da gurur duyuyorum o yüzden bir an önce bir sonuca ulaşmalı. EYT’liler seçim için bir araç değildir. Türkiye’de kanayan bir yaradır, pansuman edilmesi değil bir an önce kurutulup yok edilmesi gereken bir gerçektir” dedi.

 

 

ERSEÇKİN’DEN DİĞER PARTİLERE DESTEK ÇAĞRISI

 

“EYT’lilerin pansuman değil hemen tedavi edilmesi gerekiyor” diyen İlçe Başkanı Erseçkin, “Buradaki mağdur vatandaşların hakkının bir an önce teslim edilmesi gerekiyor. Pandemi sebebiyle yönetim kurulundan belirlediğimiz birkaç arkadaşımızla Türkiye genelinde başlatmış olduğunuz bu kampanyaya destek olmaya gelebildik. Biz bugün bu imzayı atmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Hem de diğer siyasi parti teşkilatlarını size destek vermeye davet ediyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Niyetimiz mağdur olan insan kalmasın bu ülkede” şeklinde konuştu.

 

“BİZ GELECEK NESİLLERİNDE MÜCADELESİNİ YÜRÜTÜYORUZ”

 

Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Erdal Öztürk de, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu üyelerine destekleri için teşekkür ederek, “5 milyon imza kampanyasına İYİ Parti’den destek geldi. Diğer partileri de bekliyoruz, bu mağduriyet sadece bizi değil gelecek nesilleri de etkiliyor. Aylık bağlanma oranı denilen bir şey var. Gençlerin de ileride düzgün, yaşanabilir bir maaş statüsüne sokulmasını istiyoruz.  Aylık bağlanma katsayısı düştüğü için 1999 yılına kadar başlayan sigortalarda destek yüzde 70’leri bulurken, şimdi ise yüzde 30’lara düştü. Şuanda gençlerin sigortası yattığında devletin kasasına girecek paradan gençlere yüzde 30 verecekler ve 65 yaşına kadar çalışmaya devam etmeleri istenecek. Biz gelecek nesillerinde mücadelesini yürütüyoruz. Aylık bağlanma oranı bütün işçileri kapsayan bir şey” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN BİZE MEKTUPLARLA İMZALARINI GÖNDERİYORLAR”

 

“Mevcut 23 derneğimiz ve 52 temsilciliğimiz ile beraber her yerde bu imza kampanyasını sürdürüyoruz” diyen Öztürk, “Pandemi döneminde de derneğimizi sürekli açık tutmaya çalıştık. Türkiye’nin hemen hemen her yerinden bize mektuplarla imzalarını gönderen vatandaşlarımız var. Bizim için aktif bir süreç oldu. Fabrikalarda çalışan arkadaşlara da imza föyünü verip imzalamalarını sağlayacağız. Şuan da  bizim derneğimizde toplanan 7 bin 500’e yakın imza var. Siyasi beceriksizliğin faturası emeklilere yüklenemez. Daha fazla prim daha az maaş. Önceden 5 bin prim 25 yıl çalışma isteniyordu şimdi prim 7 bin oldu çalışma 65 yaşına kadar. Prim ödedikçe de maaş düşüyor. Biz kendi emeğimizin karşılığını istiyoruz. Devlete ödenmiş paralarımızı istiyoruz, hazineden para istemiyoruz. Sadece hakkımızı istiyoruz” dedi.

 

Haber / Buse SERİN