Çerkezköy Belediyesi kış hazırlıklarını tamamladı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, önümüzdeki hafta etkili olması beklenen kar yağışıyla ilgili kış hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, "Gerekli hazırlıklarımız

GÜNDEM 14.01.2021 17:08:00 0
Çerkezköy Belediyesi kış hazırlıklarını tamamladı

Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım Onarım Müdürlüğü’nde kış hazırlıklarını inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Hava sıcaklığı Aralık ayında, Ocak ayında son yıllarda beklenmedik oranda sıcak ve kurak bir dönem yaşıyoruz. Önümüzdeki hafta için beklenen bir kar yağışı süreci var. Aynı zamanda şiddetli, ani yağışların da olabilme ihtimali olduğu bir döneme giriyoruz. Umut ediyorum ani baskınlar herhangi bir felakete yol açacak düzeyde olmaz” dedi.

 

 

“HER ŞARTA GÖRE HAZIRLIĞIMIZI YAPTIK”

 

Çerkezköy Belediyesi olarak şehrin tamamında olası kar yağışlarının yol açacağı sıkıntılarla ilgili ekipman ve personel olarak hazırlıkları yaptıklarını belirten Akay, “Ciddi bir yağmur beklentisi var. Su sorunlarının yaşanmaya başladığı, ciddi kurak bir dönemi yaşıyoruz. Umut ediyoruz güzel bir şekilde, yoğun ve ani baskınların yaşanmadığı, sıkıntılara yol açmayacak düzeyde geçiririz. Ama biz her türlü şarta göre hazırlıklarımızı yaptık. Personellerimiz hazır. Araç gereçlerimiz mevcutlarıyla hazır. Dışarıdan destek aldığımız araçlarımızla beraber şehrin tamamında yaşanabilecek sıkıntılarla ilgili hazırlıklarımızı yaptık ve bekliyoruz. Araç sayısıyla ilgili bir sıkıntımız yok. Şuanda halihazırda nöbette duran 23 personelimiz var. Şehrin tamamında nöbet noktalarımız var” dedi. Özellikle buzlanmanın önüne geçmek amacıyla solüsyon malzemelerinin depolanmasını Kasım itibariyle yaptıklarını kaydeden Akay, “Tuzlamayla, solüsyonla ilgili bütün depolamamız hazır” diye konuştu.

 

“200 TON YOL TUZU, 50 TON SIVI TUZ VE 12 TON SOLÜSYONUN MEVCUT”

 

Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım Onarım Müdürlüğü’ne ait depolarda 200 ton yol tuzu, 50 ton sıvı tuz ve 12 ton da solüsyonun olduğunu, ayrıca 2 adet tuzlama makinesi, 1 adet solüsyon tankı, 2 adet kar küreme aracı, 3 adet kepçe, 2 adet kamyon ve 2 adet de greyder ile 23 personelden oluşan kışla mücadele ekibinin de hazır olduğunu söyleyen Akay, “Kötü hava koşullarına göre de Büyükşehir Belediyemizin depolarından ihtiyaca göre gerekli malzeme takviyesi de yapılacak” dedi.

 

Haber / Buse SERİN