"İklim Kanunu hazırlayıp çevremizi koruyacak adımları atacağız"

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Tekirdağ'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çorlu Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulundu. Tekirdağ'da 5 millet bahçesini projelendird

GÜNDEM 8.01.2021 15:07:00 0

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere dün Tekirdağ’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, incelemelerine Çorlu’dan başladı. Bakan Kurumu, Çorlu Atatürk Havaalanı’nda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ile protokol üyeleri tarafından karşılandı.

 

MİLLET BAHÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Çorlu'da yapımı devam eden Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulunup, fidan diken Bakan Kurum, yaptığı açıklamada “Bugün Tekirdağ’dayız. Şuan Çorlu’da yapmış olduğumuz millet bahçesinde incelemeler yapıyoruz. Biliyorsunuz sayın cumhurbaşkanımızın milletimizle paylaşmış olduğu proje kapsamında her ilimizde, şehir merkezinde yürüme mesafesinde, aslında yurt dışına gidip gördüğümüz, bizim ülkemizde de olsa diye gıpta ile baktığımız büyük bölge parkları, büyük millet bahçelerinin inşası için tüm ekibimizle birlikte çalışıyoruz” dedi. 

 

 

81 İLE 81 MİLYON METREKARE MİLLET BAHÇESİ

 

81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle projeleri yürüttüklerini kaydeden Bakan Kurum, “Şuana kadar yaklaşık 50 milyon metrekarelik alanı projelendirdik ve devam eden 280 tane millet bahçesi projemiz var. 34’ünün yapımını tamamladık. Halkımızın kullanımına açtık ve etaplar halinde de millet bahçelerimizi artırıyoruz. Millet bahçelerimizin şöyle bir önemi var. İklim değişikliği ile mücadele ettiğimiz şu süreçte, iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek, şehirde yatayda ekolojik koridorları oluşturmak, şehrin nefes almasını sağlamak açısından millet bahçelerimiz çok önem arz ediyor” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’DA 5 MİLLET BAHÇESİNİ PROJLENEDİRDİK”

 

Tekirdağ’da 5 tane millet bahçesini projelendirdiklerini kaydeden Kurum, “Toplamda 313 bin metrekare yeni yeşil alanımızı Tekirdağ’ımıza, Çorlu’muza, Hayrabolu’muza kazandırıyoruz. Bu kapsamda şuan içinde bulunduğumuz Çorlu Millet Bahçesi toplamda 30 bin metrekarelik alanda. Şuanda 16 bin metrekaresini inşa ediyoruz. Hemen yanındaki askeri alanın da taşınma sürecini bitirir bitirmez 30 bin metrekarelik alanda, Çorlu merkezde, herkesin yürüme mesafesinde ulaşabileceği inşallah projemizi tamamlıyor olacağız. Projemizin içinde 1 kütüphanemiz, millet kıraathanemiz, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, botanik bahçeleri,  hobi bahçeleri, oyun alanları gibi gencimizin, çocuklarımızın, yaşlılarımızın vakit geçireceği, her türlü faaliyetleri yapabileceği alanlar mevcut. Bu kapsamda biz Çorlu’muza gelip bu alanın millet bahçesi olacağı sözünü vermiştik. Kentsel dönüşümle ilgili yapacaklarımızın sözünü vermiştik. Şimdi o sözleri tutmanın gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah vatandaşımıza, milletimize verdiğimiz en az o sözleri tutmak suretiyle çalışmalarımızı kararlı bir şekilde yapacağız” diye konuştu.

 

“İKLİM KANUNU HAZIRLAYACAĞIZ”

 

Bu çalışmalara ilaveten iklim değişikliği ile ilgili mücadele kapsamında eylem planlarını açıkladıklarını dile getiren Bakan Murat Kurum, “İnşallah meclisimizle birlikte İklim Kanunu’nu ilk yarıyılda hazırlayıp yine şehirlerimizdeki etkilerini en aza indirecek, çevremizi, doğamızı koruyacak adımları da atacağız. Misafirperverliği için tüm Tekirdağlı, Çorlulu kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.  Bakan Kurum, Çorlu’daki incelemelerinin ardından Marmaraereğlisi’ne geçti.

 

MARMARAREĞLİSİ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’yı ziyaret ederek kendisi ile bir süre görüştü. Şeref defterini imzalayan Bakan Kurum, ardından toplantı salonuna geçerek, ilçenin devam eden ve planlanan projelerini inceledi. Bakan Kurum, Belediye Başkanı Ata’ya çalışmalarında başarılar diledi. Belediye Başkanı Ata da günün anısına Bakan Murat Kurum’a hediye takdim etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU