Trakya Üniversitesi heyeti Kosova'da temaslarda bulundu

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ve Özel Kalem Öğr. Gör. Kıvanç Ada'dan oluşan Tra

GÜNDEM 8.01.2021 12:28:00 0
Trakya Üniversitesi heyeti Kosova

Temaslarda bulunmak üzere Kosova’ya giden Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ve Özel Kalem Öğr. Gör. Kıvanç Ada’dan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti; Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Meclis Başkan Vekili Fikrim Damka’yı, Kosova Fizyoterapistler Odası Genel Başkanı Feim Gashi’yi, Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü Kreshnik Thaqi’yi ve Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka’yı makamında ziyaret etti.

 

HAYATA GEÇİRİLECEK YATIRIMLAR HAKKINDA GÖRÜŞTÜLER

 

Kosova’da kurulması planlanan teknopark ile ilgili bir dizi temaslarda bulunan, Trakya Üniversitesi heyeti, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Meclis Başkan Vekili Fikrim Damka’yı ziyaret etti. Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Başdanışmanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Prizren Şubesi Başkanı Levent Buş’un da hazır bulunduğu ziyarette eğitim, sağlık, inovasyon ve teknoloji alanında Kosova’da hayata geçirilecek yatırımlar görüşülerek fikir alışverişi yapıldı.

 

 

“İŞ BİRLİKLERİMİZİ DAHA GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

 

Kosova’da bulunmaktan her daim büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz “Kosova ile var olan iş birliklerimizi daha geliştirmek istiyoruz. Eğitim-öğretim ve sağlık alanındaki iş birlikleri ve ortak projeler skalamıza yenilerini ekliyoruz. Artık son aşamasına geldiğimiz teknoparkın hayata geçmesi ile Kosova, Balkanlarda inovasyonun ve teknolojinin merkezi olacak” derken,  KDTP Genel Başkanı ve Kosova Meclis Başkan Vekili Fikrim Damka da, “Trakya Üniversitesi ile Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu vesilesiyle çok güzel bir dostluk ve iş birliği geliştirdik. Kosova halkına sağlıktan eğitime her anlamda çok önemli katkılar sağladılar” ifadelerini kullandı.

 

HAYATA GEÇİRİLECEK PROJELER HAKKINDA GÖRÜŞTÜLER

 

Kosova Fizyoterapistler Odası Genel Başkanı Feim Gashi’yi de ziyaret eden heyet, lisans ve lisansüstü düzeyde ortak akademik programları, mezuniyet sonrası eğitimler ve sağlık turizmi gibi konular hakkında görüştü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, 2+2 Uluslararası Ortak Lisans programı ve lisansüstü eğitimler ile fizyoterapist yetiştirilmesinin yanı sıra ortak atölye ve eğitimler ile verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinin de artabileceğini ifade etti.

 

 

KOSOVA SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI’NA ZİYARET

 

Kosova Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı’nı da ziyaret eden Trakya Üniversitesi heyeti, Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanı Vesel Krasniqi, Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü Kreshnik Thaqi ile Bakan Danışmanları Lumturiye Kurtişay, Mert Aşıkferki ve Selima Mustafic’ten oluşan Kosova heyeti ile bir araya geldi. Ziyarette Trakya Teknopark modeli temel alınarak kurulması hedeflenen Kosova Teknopark’ta son aşamaya gelindiği belirtildi.

 

BELEDİYE BAŞKANI HASKUKA’DAN TAM DESTEK SÖZÜ

 

Kosova temasları kapsamında Kosova Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka’ya da makamında ziyarette bulunan heyet, Prizren’den daha fazla öğrenciyi Trakya Üniversitesi’nde görmek istediklerini ifade etti. Belediye Başkanı Mytaher Haskuka da, Trakya Üniversitesi’nin Kosova ve Prizren’e büyük değer verdiğini, bu değerin hayata geçirilen projelerle somutlaştığını vurguladı. Kosova’nın gelişip kalkınması adına Trakya Üniversitesi’nin vermiş olduğu katkılar için teşekkür eden Haskuka, hayata geçirilecek tüm projeler için destek sözü verdi.

 

Haber / Yener AKBABA