'Üretimde Kadın Girişimciler Yarışması' düzenlenecek

Edirne'de kadınların üretime katılımı "Üretimde Kadın Girişimciler Yarışması" ile teşvik edilecek. Edirne Valiliği tarafından kurulan `Bir Dünya Kur´ platformu, girişimci kadınları ö

GÜNDEM 8.01.2021 12:22:00 0

Bir Dünya Kur platformu tarafından Menzilahir Toplum Merkezi´nde düzenlenen ve yarışmanın detaylarının görüşüldüğü toplantıya; Edirne Valisi Ekrem Canalp´in eşi Dr. Ayten Canalp, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Edirne Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç katıldı.

 

“KADINLARI CESARETLENDİRMELİYİZ”

 

Toplantıda konuşan Dr. Ayten Canalp, "Kadınları cesaretlendirmeliyiz. Edirne´de iki yıl önce ev ev gezerek insanları dinledik. Bu kapsamda ‘Bir Dünya Kur’ platformunu kurduk" dedi. 'Biriz, Bütünüz, Güçlüyüz´ sloganıyla pek çok çalışma gerçekleştirdik. Bu alanlardan biri de kadının üretime katılımını desteklemek. Bunun için birçok faaliyet gerçekleştirdik, kadınlarımıza çeşitli konularda eğitimler verildi, alanlar tahsis edildi, kooperatifler, işletmeler kuruldu, meslek edindirme çalışmaları yapıldı" ifadelerini kullandı.

 

 

“ÜREKAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULACAK”

 

Canalp, mahallelere giderek kadınlara misafir olduklarını ve başarı hikayelerini gördüklerini de belirterek, "Kadınlarımızın bize ulaşmasını beklemek yerine bizler onlara ulaştık. Evlerine girdik, misafirleri olduk, onlarla kucaklaştık, başarı hikayelerini gördük. Desteklenen kadınların kendileri ve aileleri için yeniden kurdukları hayatlara, dünyalara şahit olduk. Girişimci kadınlarımızın örnek başarı hikayelerini, herkesle paylaşmak ve diğer kadınlarımızı cesaretlendirmek adına gelecek ay, Edirne Valiliği himayelerinde `Edirne Üretimde Kadın Girişimciler´ (ÜREKAD) yarışmamız ve ödül törenimiz olacak. ÜREKAD ödülleri sahiplerini bulacak. Şimdiden herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

“KADIN EMEĞİNİ, GELENEKSEL EV İŞLERİNDEN AYIRMALIYIZ”

 

Dr. Canalp, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadın emeğini, geleneksel ev işlerinden ayrıştırmalıyız. Verim artışı sağlamak suretiyle ekonomik değere dönüştürmeliyz. Ekonomik faaliyet alternatiflerini çeşitlendirerek hem makro ekonomik hem de mikro ekonomik düzeyde etkin katılım ve üretim yoluyla kadının sosyal, ekonomik statüsünü yükseltmeliyiz. Kadınlarımızın, çalışma hayatında girişimcilik faaliyetlerini kamu öncülüğünde desteklemek hedefimiz oldu. Bu kapsamda çok sayıda proje ve faaliyet hayata geçirildi." 

 

Haber / Buse SERİN