CHP ve İYİ Parti'nin '3 bin TL' önerisi komisyona havale edildi  

Kapaklı Belediye Meclisi, 2021 yılının ilk olağan toplantısını bugün yaptı. 24 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda bazı gündem maddeleri kabul edilirken, bazı gündem maddeleri de il

GÜNDEM 5.01.2021 16:14:00 0
CHP ve İYİ Parti

Kapaklı Belediyesi, 2021 yılını ilk meclis toplantısını bugün saat 14.00’da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yaptı.

 

“2020 YILI SIKINTILARLA YÜZLEŞTİĞİMİZ BİR YIL OLDU”

 

Başkan Çetin, toplantı öncesi yaptığı konuşmada “2020 yılı tüm dünyada bir sürü sıkıntılarla yüzleştiğimiz bir yıl oldu. Sağlığın kıymetini bir kez daha anladığımız, maskesiz yaşamdan maskeli bir yaşama geçtiğimiz, bütün alışkanlıkların, sosyal hayatın, duyguların, her şeyin değiştiği bir yıl oldu maalesef. Hepimizin bundan önemli bir ders çıkarması gerektiğini düşünüyorum. Tüm olumsuzluklara rağmen, sıkıntılara rağmen ülke olarak, ilçe olarak birçok yere göre olumlu çalışmaları sizlerle birlikte hayata geçirmeye gayret ettik” dedi.

 

“2021 YILINDA DA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

 

2020 yılında koronavirüs hastalığından hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Çetin, “İnşallah 2021 yılında bu hastalıktan kurtuluruz ve tekrar eski güzel günlerimize kavuşuruz” dedi. 2020 yılında Kapaklı Belediyesi olarak ilçedeki sağlık kurumlarına destek verdiklerini, belediye personelinin büyük bir kısmının Vefa Destek Grubunda yer aldığını kaydeden Çetin, “Esnek çalışmaya rağmen arkadaşlarımızın gayretleriyle çalışmalarımızı tamamladık. 2021 yılında daha ciddi, daha önemli yatırımlarla, projelerle çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

“KAPAKLI’NIN EKSİĞİ, İHTİYACI ÇOK”

 

2020 yılında gerçekleşen gider bütçesinin 130 milyon TL olduğunu belirten Çetin “Buna karşılık gelir bütçemiz de 117 milyon 900 bin TL oldu. Gelir gider tablosundaki rakamlar bizi çok üzecek, rahatsız edecek noktada değil. Pandemiye rağmen, birçok vergiyi toplayamadığımız bir dönemde, esnafların zor durumda olduğu bir dönemde, vatandaşın da sıkıntılı döneminde elimizde nispeten olumlu bir tablo var. Bu tabloyu gerçekleştirirken, birim müdürlerimizle birlikte yaptığımız toplantılarda, fuzuli masraflardan, fahiş fiyatlardan uzak bir yönetim anlayışını istirham etmiştim. Sağ olsunlar bu konuda çabaları yılsonu itibariyle önümüzdeki verilerle bizi memnun etti. 2021 yılı gider bütçesini 200 milyon TL olarak öngördük.  Eğer normalleşme gerçekleşirse ve hedeflediğimiz projeleri hayata geçireceğimiz kaynakları elde edersek, bu bütçeyi de önemli ölçüde gerçekleştireceğimize, yaklaşacağımıza inanıyorum. Çünkü Kapaklı’nın gerçekten eksiği çok, ihtiyacı çok. Bunları gerçekleştirmek, bu hizmetleri Kapaklı’mıza kazandırmak bizim görevimiz. Meclisle, belediye personelimizle birlikte halkımızın beklediği bu hizmetlerimize inşallah 2021 yılında devam edeceğiz” diye konuştu.

 

ÖNERGE GÜNDEME ALINDI

 

Kadro değişikliği ile ilgili ek gündemin gündeme alınmasının ardından önergeler okunarak gündeme alındı. Kepenk kapanan ve paket servis yapmayan işletmelere bir defaya mahsus 3 bin TL ödeme yapılmasına ilişkin CHP ve İYİ Parti grubunun önergesi de gündeme alındı. Açılış yoklama, saygı durulunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet Mahallesi 451 ada 4 parselde bulunan toplam 94 metrekarelik belediye hissesinin satılması taleplerinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Ardahan iline bağlı Çıldır Belediyesi ile Kapaklı Belediyesi’nin kardeş belediye olması konulu yazı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcılarına 2021 yılında ödenecek olan aylık ödeneğin belirlenmesi konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, Denetim Komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere 2021 yılında ödenecek olan günlük ödeme miktarının belirlenmesi konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

ÜCRETLERİ KOMİSYON BELİRLEYECEK

 

Belediye bünyesinde çalışan Zabıta Memurlarına 2021 yılında verilecek olan fazla çalışma ücretinin belirlenmesi konulu yazı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Meclis Başkan ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için 2021 yılında ödenecek huzur hakkının belirlenmesi konulu yazı ile tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan personelin aylık çalışma ücretlerinin belirlenmesi konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Kültür İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, dolu kadro değişikliği konulu yazı da meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından toplantı, belediyenin görev ve yetki alanı içerisinde bulunan amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapılıp yapılmayacağı konusunun görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

YÖNETMELİKLER PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Karaağaç Mahallesi 294 ada ve 295 adalar arasında kalan ‘Park, Yol ve Otopark’ alanının plan değişikliği yapılarak ‘Park, Yol ve Sosyal Tesis’ alanına dönüştürülmesi konulu yazının İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, 2 Haziran 2015 tarih 151 sayılı meclis kararı ile onaylı 1/1000 ölçekli İlave Revizyon İmar Planına Plan Notu eklenmesi ile ilgili plan değişikliğinin İmar Komisyonu’na havale edildi. Dolu Kadro değişikliği konulu yazının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, Temizlik İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması konulu yazı, Sıfır Atık Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği konulu yazı, Sosyal Hizmetler ve Yardım Esasları Yönetmeliği konulu yazı, Aşevleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik konulu yazı ve Yazı İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması konulu yazı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde denetim komisyonu oluşturulurken, kapalı oylama ile yapılan seçim sonunda komisyona AK Parti grubundan Naciye Topçu, Özgür Cengiz, Eray Güner, CHP grubundan da Ender Dubaz, Muzaffer Yıldıran seçildi. Toplantı 2021 yılı Meclis Tatil Ayının Belirlenmesi konulu yazının görüşülmesi ile devam ederken, meclisin tatil ayı Ağustos olarak belirlendi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Boş kadro değişikliği konulu yazının oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından toplantının son gündem maddesinde CHP ve İYİ Parti grubunun ‘pandemi tedbirleri dolayısıyla kapalı olan veya paket servis yapamayan işletmelere bir defaya mahsus olmak üzere 3 bin TL ödeme yapılması’ konulu önergesi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantının 2’nci oturumunun 7 Ocak Perşembe günü saat 14.00’da yapılması karara bağlandı.

 

AYLIK ORTALAMA 4 BİN TL ÜCRET

 

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Bizim en fazla çalışanımızın olduğu temizlik biriminde çalışan arkadaşlarımıza en düşük aylık ortalama 4 bin TL ücret öngördük ve sözleşmemizde kabul ettik. Çalışanlarımızın sosyal haklarını da iyileştirdik” dedi.

 

64 MİLYONLUK KREDİ ONAYLANDI

 

Başkan Çetin, “Girişimlerimiz neticesinde TESKİ’nin içme suyu ihalesini gerçekleştirmesi için 64 milyon TL’lik kredinin İller Bankası’ndan onayını gerçekleştirdik. Sırf bu konu için 3 defa Ankara’ya gittim. Dün de Kadir Başkanımız geldiğinde konuyu kendisine anlattım. TESKİ’nin hızlıca asbest boruların değiştirilmesi ve içme suyu şebekesinin yenilenmesi için ihaleye çıkması lazım. Biz de hemen akabinde asfalt çalışmalarına başlarız. Kapaklımıza bir değer daha katmış oluruz. 64 milyon TL’lik krediyi TESKİ için kazandırmaya çalıştık. Yine TESKi’nin faaliyet alanları içerisinde olan su rezervlerini artırma ile ilgili çalışmayla ilgili bizzat gittik bakanlıklarla görüştük ve DSİ kanalıyla Ayvacık Barajı’nın ihalesi yapıldı. Yavaş yavaş Kapaklı’ya yaklaştı. Kimin yaptığı önemli değil, Kapaklı’ya yapılmış olan bütün hizmetler bizim vatandaşımıza, ilçemize yapılmış hizmettir. O nedenle elimizden ne destek geliyorsa, ne yapabiliyorsak yapmaya hazırız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU