Tekirdağ'da ekmek tartışması devam ediyor

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay'ın, 220 gram ekmeğin fiyatının 2 TL olması talebi ortalığı karıştırırken, Günay ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÃ?

GÜNDEM 5.01.2021 13:21:00 0
Tekirdağ

Tekirdağ’da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel arasındaki ekmek polemiğine Tekirdağ Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Sami Kayın da “Arkadaşlar kimsenin ekmek fiyatı için tartışmasına gerek yok. Esnaf Sanatkarlar Birliği olarak Tekirdağ ili genelinde 220 gram ekmeğe 2 TL fiyat onaylanmıştır. Tüm esnafımıza hayırlı olsun” yorumuyla dahil oldu.

 

“HER MAHALLEYE BİR EKMEK SATIŞ NOKTASI KOYARIM”

 

Bugün yapılan Süleymanpaşa Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüney Yüksel, “Ülke genelinde 1 kg ekmek fiyatı 5 Lira ile 8 Lira arasındayken, bu fiyat Tekirdağ’da 9.1 lira yapılmak isteniyor. Biz de buna karşı çıktık, neden benim vatandaşım Türkiye’nin en pahalı ekmeğini yesin? Buradan da söylüyorum, Siz o Ekmeği 2 lira yapın, Süleymanpaşa’nın tüm mahallelerinde Süleymanpaşa Belediyesi Halk Ekmek Tabelasını görürsünüz. Bu benim en fazla 1 ayımı alır. Her mahalleye bir ekmek satış noktası koyarım” dedi.

 

“KİMSE ELİNE SOPA ALIP BİZİ TEHDİT ETMESİN”

 

“Kimse eline sopa alarak bizleri tehdit etmeye kalkmasın” diyen Başkan Yüksel, “Bu işle ilgili görüşlerim bellidir. Pilavla bile ekmek yiyen bir milletiz böyle bir kültürümüz var. Ekmek 2 lira oldu diye açıklama yapıldığı gün, 1 ay içerisinde Süleymanpaşa’nın tüm mahallelerinde Süleymanpaşa Belediyesi Halk Ekmek Tabelasını görürsünüz. En fazla 1 ayımı alır en fazla” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU