Akay: Emek en yüce değerdir

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2020 yılının son gününde belediye bünyesinde çalışan işçilerle bir araya geldi. Hem Belediye bünyesinde bulunan Belediye A.Ş. çalışanlarının yeni yÄ

GÜNDEM 31.12.2020 17:01:00 0
Akay: Emek en yüce değerdir

Bugün saat 14.00’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen buluşmada konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay “2020 yılı hepimizin bildiği gibi tüm dünya için, Tekirdağ için, Çerkezköy için zorlu bir yıldı. Zor şartlarda bir yıl geçirdik. En önemli durumumuzun sağlık olduğunun farkına vardığımız kötü bir yılı aslında geride bırakıyoruz. Bugün son günü. Dolayısıyla 2020 yılında öncelikle tabi ki sağlık çalışanlarımıza büyük bir şükran borcumuz var. Onlara buradan sevgilerimizi, saygılarımızı gönderiyoruz. Yine 2020 yılında her türlü sağlık şartına rağmen, zor şarlara rağmen yine sahada, vatandaşa hizmet etmek üzere çalışan siz belediye çalışanlarımız var. Bu zor dönemde tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerini ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

 

 

“EMEK EN YÜCE DEĞERDİR”

 

Son 7 yıldır Çerkezköy Belediyesi olarak, ilk işlerinin işçilerin alın terinin karşılığı olan maaşlarını tam zamanında ödemek olduğunu belirten Akay, “Hak edilen maaşlarınızı hak edilen zamanda siz değerli çalışanlarımıza ödemeyi bir görev bildik. Verilebilecek hakların tamamının yasanın elverdiği şekilde elimizden geldiğince vermeye çalıştık. Verilebilecek hakların tamamını bundan sonra da inşallah vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. Sosyal  demokrat belediyecilik anlayışlarında bir sloganlarının olduğunu kaydeden Akay “’Emek en yüce değerdir’ diyoruz. Dolayısıyla emeğin en yüce değeri değer olduğu yerde emeğin hakkını teslim etmek bizim boynumuzun borcudur” dedi.

 

"HEPİMİZ BELEDİYENİN BİRER TEMSİLCİSİYİZ”

 

Görevleri başında bulunan tüm çalışma arkadaşlarının Çerkezköy Belediyesi’ni temsil ettiğini kaydeden Akay, “Bu yüzden sevgi içerisinde, saygı çerçevesinde bir arada çalışmak bizim en önemli görev anlayışlarımızdan bir tanesi. Bu çerçevede çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. İşçisi, memuru, sözleşmelisi, belediyenin tüm çalışanlarıyla hepimiz Çerkezköy Belediyesi’nin birer temsilcisi ve belediyenin birer yüzüyüz. Bu belediyede uzun yıllar hizmet eden ve yakın zamanda işe girmiş arkadaşlarımla beraber Çerkezköy Belediyesi’nin tüm yatırımlarında tüm belediye çalışanlarımızın hakkı var, hukuku var. Dolayısıyla yapılan her güzel iş belediye çalışanlarımızın yani sizlerin eseri. Biz bunu biliyoruz ve buna inanıyoruz. Bu çerçeveden bakarak elimizden geldiği ölçüde, yasanın bize vermiş olduğu yetkilerle bu hakları koruma mücadelesi içerisinde bugüne kadar olduk, bundan sonra da olmaya devam  edeceğiz” diye konuştu.

 

“SAĞLIKLI BİR YIL OLSUN”

 

Tüm çalışma arkadaşlarına, bugüne kadar yürüttükleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür eden Başkan Vahap Akay, “İnşallah 2021 yılı sağlıkla, sıhhatle, huzurla, mutlulukla, sevdiklerimizle yan yana olacağımız, birbirimize uzaktan selam vermeyip sımsıkı sarılacağımız bir yıl olsun. Sağlıklı bir yıl olsun. Mutlu bir yıl olsun” dedi.

 

BELEDİYE ÇALIŞANLARIYLA SELFİE ÇEKTİ

 

Pazartesi günü asgari ücretin açıklandığını anımsatan Başkan Akay, Çerkezköy Belediyesi’nde 2021 yılında Ocak ayından itibaren uygulayacakları en düşük net maaşın 3 bin 209 lira olacağını açıklayarak “En düşük net asgari ücret 3 bin 209 lira olacak. Bunun üzerine yemek, yol ve diğer haklar ilave olacak. Biz birbirimizi biliyoruz, biz birbirimize inanıyoruz. Hepimizin hedefi hep beraber bu topraklara hizmet etmek. Biz de bu görevle, bu sorumlulukla, bu inançla 2021 yılına giriyoruz. Çerkezköy Belediyesi’nin tüm çalışanlarına yeni, umutlu bir yıl diliyorum” dedi. Başkan Akay konuşmasının ardından günün anısına belediye çalışanları ile birlikte selfie çekti.

 

EN DÜŞÜK MAAŞ 3 BİN 209 TL

 

Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Birol Öztürk de “Personel A.Ş.’nin 343 çalışanı için 2021 yılında uygulanacak olan asgari ücret net 3 bin 209 TL olarak belirlendi. Bekar çalışanın alacağı ücret 3 bin 550 TL, evli çalışanın alacağı ücret 3 bin 630 TL, 1 çocuğu olan çalışanın alacağı ücret 3 bin 670 TL, evli ve 2 çocuğu olan çalışanın alacağı ücret 3 bin 700 TL, 3 çocuğu olan çalışanın alacağı ücret 3 bin 800 TL olacak” dedi. Programda ayrıca Çerkezköy Belediyesi’ne bağlı Personel A.Ş. bünyesinde çalışan 343 personele yılbaşı paketi dağıtıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU